Május közepétől Vécsey Balázs irányítja a több mint 300 főt foglalkoztató Siemens Mobility Kft.-t.

Vécsey Balázs SiemensVécsey Balázs több éves vezetői tapasztalatot szerzett a hazai üzleti életben, valamint nemzetközi piacokon. Legutóbb a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójaként, valamint a magyarországi Bosch csoport létesítménygazdálkodásért felelős vezetőjeként dolgozott.

Feladata, hogy biztosítsa a Siemens Mobility budapesti kutatási és fejlesztési központjának folyamatos növekedését, ahol a magasan kvalifikált munkatársak olyan jövőbe mutató technológiákat fejlesztenek, mint az autonóm közlekedési rendszerek vagy a felhőalapú biztosítóberendezések.

A jogelőd Siemens vállalatok révén a társaság az első budapesti villamosvonal 1887-es elindítása óta tevékeny szerepet vállal az innovatív közlekedési megoldások megvalósításában Magyarországon.

Ilyen lépés az európai átjárhatóságot támogató ETCS L2 szintű vonatbefolyásoló rendszer létesítése is. A megoldásnak köszönhetően ma már közel 120 km vonalhosszon vált technikailag lehetségessé, hogy az arra alkalmas fedélzeti berendezésekkel ellátott vasúti járművek akár 160 km/h tempóval is haladhassanak.

Magyarországon a Siemens Mobility két budapesti telephelyén több mint 300 munkavállalót foglalkoztat. Közülük közel 260 szakember dolgozik a vállalat kutatási és fejlesztési központjában, az Infoparkban.