Europe Services Hub néven Budapesten hozza létre új szolgáltató központját a Schneider Electric. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat a teljes kontinenst lefedi majd Magyarországról.

Schneider Electric csapata

Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldásairól ismert nemzetközi vállalatnak ez már a sokadik ide helyezett regionális és globális szolgáltató központja és több gyára is van itt a cégcsoportnak. (Részletek lejjebb.)

Új alapokon a szerviztevékenység

A mostani indíttatása, hogy a digitalizációval az épületgépészeti, ipari szerviztevékenység is gyökeresen átalakul. A legmodernebb megoldások már a hibamegelőzésre koncentrálnak.

Folyamatos méréssel, érzékelőkkel, egy-egy épület vagy gyártósor digitális másolatának segítségével valós időben követik a folyamatokat, amit előfizetéses rendszerben vesznek igénybe.

A társaság szakemberei tanácsadást nyújtanak újabb megoldások bevezetéséhez, segítséget a szervizelésben és a karbantartásban is, a költséghatékonyabb működést támogatva.

A Schneider Electric szolgáltatási üzletága ezen elvek alapján az elmúlt időszakban jelentős növekedésnek indult. Ez indokolta, hogy egy teljesen új szervezeti egységet hozzanak létre Európában.

A budapesti központban dolgozó szakemberek kezdetben ajánlatkészítéssel, a rendelések koordinációjával, valamint virtuális értékesítési feladatokkal, adatelemzéssel és ügyfélgondozással foglalkoznak majd, később további kompetenciák kiépítése is várható. (A fotó a megnyitó ünnepségen készült.)

„Magyarország több szempontból is stratégiai szerepet foglal el a Schneider Electric életében. Itt működik már például a régiós logisztikai központ Szigetszentmiklóson, vagy a budapesti, szintén régiós beszerzési, illetve fenntarthatósági központunk.

További fontos szempont volt a kiválasztás során, hogy a nyelvi igényeket is megfelelően ki tudjuk szolgálni Magyarországon. Külön öröm, hogy az új európai központ vezetője is magyar szakember lesz, Gendúr István, aki immár tíz éve erősíti a Schneider Electric csapatát” – mondja Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója.

„Nagy hozzáadott értéket képviselő új munkahelyek jönnek létre az új központban, ahova már megkezdtük a munkatársak toborzását és kiválasztását. Jelenleg ajánlatkészítő mérnök, virtuális értékesítés, rendelésmenedzser, adatelemző, ügyfélkapcsolati és munkafolyamat-tervező munkakörökbe keresünk csapattagokat” – teszi hozzá Gendúr István, a budapesti Services Hub vezetője.

A cég magyarországi jelenlétéről

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2150 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon.

Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja.

A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) is a magyar főváros ad otthont. Az anyavállalat 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés.