Szeptember közepétől a Deutsche Telekom(DT) csoporthoz igazol Szabó Melinda kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, utódául Pereszlényi Zoltánt kérte fel az igazgatóság.

Szabó Melinda kereskedelmi vezérigazgató-helyettes szeptember 15-től a DT-nél folytatja karrierjét senior vice president pozícióban. Új megbízatásában a csoport európai tagvállalatai B2C szegmensének a növekedéséért felel majd. Utóda Pereszlényi Zoltán lesz, aki az igazgatóság döntése alapján december 1-vel tölti be új pozícióját.

„Megtisztelőnek érzem a nemzetközi kinevezést és nagy örömmel csatlakozom a Deutsche Telekom Csoporthoz. Új feladatkörömben az európai szegmens kereskedelmi tevékenységének irányításáért leszek felelős” – mondta kinevezése kapcsán Szabó Melinda.

A Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciójára pedig épp a Deutsche Telekomtól érkezik Pereszlényi Zoltán. A két szakember távozása és érkezési közötti időszakban Rékasi Tibor vezérigazgató látja el a kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi feladatokat.

„Ambícióval és alázattal tekintek az előttem álló feladatokra. Köszönöm a bizalmat és a kollégáknak, partnereknek az eredményeket” – emelte ki Pereszlényi Zoltán.

A piackutatástól a nemzetközi karrierig

Szabo Melinda TelekomSzabó Melinda karrierjét piackutatóként kezdte, majd 1999-ben csatlakozott a Westel 900-hoz, ahol marketing területen több jelentős vezető menedzseri pozíciót töltött be. Hat évvel később már a T-Mobile marketing igazgató-helyettese, 2008-tól pedig a vezetékes T-Home lakossági szegmens irányításáért is felelt, majd 2010 júliusától a lakossági marketing terület igazgatójaként folytatta karrierjét a Magyar Telekomnál.

Ezzel egyidejűleg 2009-2012 között a montenegrói MobiMak-nál volt igazgatósági tag. Következett egy hároméves kitérő 2015-2018 között a Vodafone Magyarországnál, ahol előbb a teljes B2B szegmens marketingjéért felelt, majd 2016-tól az értékesítési és marketing vezetője lett a kis – és középvállalati szegmensnek.

A Magyar Telekomhoz 2018. július 1-jétől tért vissza, mint a Lakossági Szolgáltatások vezérigazgató-helyettese. A kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pozíciót 2020. január elsejétől tölti be, a felelősségi terület a lakossági szegmens mellett lefedi a kis-és középvállalati szegmens marketing és kereskedelmi tevékenységét is. Idén áprilistól a Magyar Telekom Igazgatóságának a tagja lett, ezt a pozíciót a nemzetközi kinevezését követően is megtartja.

Vezetése alatt új márkastratégiát vezettek be, a növekedés mellett, komoly fejlődést értek el a szegmensek digitális transzformációjában. Üzleti eredményességét elismerve a Forbes évek óta az 50 legbefolyásosabb női vezető között tartja számon. Elkötelezett Magyarország digitális fejlesztésében, valamint személyesen is fontos téma számára a női esélyegyenlőség. Részt vesz az Egyenlítő Alapítvány munkájában és az UNICEF kuratóriumi tagja.

Bonnból érkezik az utód

Pereszlenyi Zoltán TelekomPereszlényi Zoltán több mint húsz éve dolgozik a Telekom csoportnál, vezetői pályája során különböző kereskedelmi, marketing és digitális területekért felelt. Karrierjét gyakornokként kezdte, 2001-től az értékesítési területen töltött be különböző pozíciókat.

Öt évvel később már osztályvezetői, majd igazgató-helyettesi kinevezést kapott, 2012-től a vállalat értékesítési hálózatának fejlesztéséért, valamint a digitális transzformációért felelős igazgatóként dolgozott.

Újabb öt év elteltével lakossági marketing- és értékesítés menedzsmentigazgatóként folytatta karrierjét. Kulcsszerepe volt a Magenta 1 bevezetésében, az ügyfélközpontú szemlélet formálásában, az adatvezérelt működés kialakításában és az online transzformációban.

A Telekom agilis átalakulásában az első Tribe Lead-ek között volt, élenjárva az agilis működés kialakításában és bevezetésében. Tavaly OmnichannelTribe Lead-ként kapott felkérést a Deutsche Telekom csoporttól az európai tagvállalatok B2C szegmenseinek kereskedelmi kiválóságáért és növekedéséért felelős vice president pozícióra. A szakember a Bonn-ban eltöltött egy év után a Magyar Telekom Igazgatóságának felkérésére tér vissza Magyarországra.