Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének(IVSZ) a közgyűlése új, a startup ökoszisztémára fókuszáló szakmai tagozatot alapított, amelynek vezetője Békéssy László, a CodeBerry programozóiskola ügyvezetője és egyik alapítója lett.

Békéssy LászlóAz IVSZ legutóbbi éves közgyűlésén a Startup és Scale-up szakmai tagozat létrehozataláról döntött, amely a kezdő vállalkozások ökoszisztémájában tevékenykedő startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadókat fogja össze az informatikai, távközlési és elektronikai szektort képviselő szervezetben.

A tagság a tagozatért felelős alelnöki posztra Békéssy Lászlót, a CodeBerry programozóiskola ügyvezetőjét és társalapítóját választotta meg. Az új tagozatvezető bemutatkozó beszédében elmondta, hogy új pozíciójában “a nagyok és kicsik összekötését” kívánja szorgalmazni, aminek rengeteg buktatója van, de érdemes érte dolgozni. Emellett kiemelte a kezdő fázisú startupokat célzó oktatás jelentőségét, valamint a remote, azaz otthonról történő munkavégzés népszerűsítésének szükségességét.

A digitális transzformációért felelős alelnöki poszt kapcsán is szavazott a közgyűlés, a pozíciót, a következő 3 évben Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezetője töltheti be.

Négy további tagozatvezetőt pedig beválasztottak az elnökségbe. Ennek alapján Zerényi Zoltán (IBM) multinacionális tagozatvezető, Vicze Gábor(Innomine Group)KKV tagozatvezető, Wolf András (BlackBelt), nagyvállalati tagozatvezető, Molnár Attila(FTL Development) mikro tagozatvezető a következő három évben elnökségi tagként is részt vesz az IVSZ munkájában.