A 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díjra idén olyan projektekkel lehet nevezni, melyek a járvány által alapjaiban érintett oktatásban, egészségügyben vagy a környezetvédelemben hoznak valami merőben újat.

Vodafone díj

Harmadik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Magyarország Alapítvány az innovációs versenyt, amelyen bárki részt vehet, akinek a fenti témákra van egy már működő, de fejlesztendő projektje, vagy egy éppen bevezetés előtt álló digitális megoldása.

Három kategóriában lehet nevezni

A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet pályázni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást, és az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára.

A Digitális Egészségügy kategóriában olyan technológiai megoldásokat vár az alapítvány, amelyek hatékonyabbá tehetik az orvosi ellátást, vagy támogatják a digitális eszközök használatát az egészségügyi szektorban.

A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában pedig olyan innovatív, digitális megoldásokat várnak, amelyek a környezettudatosság terjesztéséhez és a környezet megóvásához járulnak hozzá.

„Az idei kategóriák meghatározásakor is figyelembe vettük társadalmunk már meglévő és újonnan fellépő kihívásait, köztük a környezetvédelem kérdéskörét, illetve a világjárvány révén felmerült nehézségeket, melyek az oktatás és az egészségügy területén keletkeznek ” – emelte ki az online bejelentésen Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone Digitális Díjra idén is várják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások – nonprofit szervezetek és startupok – jelentkezését, ami már el is indult, a pályázatokat április 20-ig fogadják. Idén a díj zsűrijéhez digitális oktatási, egészségügyi és fenntarthatósági szakértők is csatlakoztak, köztük Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, Erdős Sándor, az alapítvány Digitális Kórházi Angyala, valamint Váczi Dorka, Digitális Oktatás Angyal is értékelni fogja a beérkező pályázatokat.