A 4iG Nyrt. igazgatósága a január végén lezárt felvásárlás révén a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében újabb felsővezetőket nevezett ki.

Blénessy LászlóAz integrációs célokkal összefüggésben a Vodafone irányítását vezérigazgatóként Blénessy László, a 4iG Nyrt. üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettese veszi át, aki számos informatikai és távközlési vállalat munkatársaként, vezetőjeként dolgozott eddig karrierje során.

Első munkahelye a Matáv Pécsi Távközlési Igazgatósága volt, ahol a műszaki területen hálózatfejlesztéssel és tervezéssel foglalkozott, majd 1997-ben csatlakozott a T-Systems elődjéhez, a Daten-Kontorhoz. Igazgatói pozícióban 2014-től irányította a T-Systems nagyvállalati alkalmazásfejlesztési területét, majd a kiemelt megoldások vállalati Igazgatója volt 2017 végéig.

Utána 2018-tól az INNObyte vezérigazgatói tanácsadójaként, majd 2020-tól többségi tulajdonosként felelt a kereskedelmi, gyártási folyamatok irányításáért, valamint a stratégia, innováció és üzletfejlesztés területekért a cégnél. A 4iG 2020-ban vásárolta meg az INNObyte többségi tulajdonrészét, azóta vezetői pozíciót tölt be a cégcsoportban, tagja az igazgatóságnak.

Tavaly szeptember óta a csoport üzleti területeiért felelős általános vezérigazgató-helyettese, idén januártól a távközlési portfólió koordinálása is a feladatai közé tartozik, az Antenna Hungária vezérigazgatójaként.

Többes pozíciókban a vezérhelyettesek

Tábori Tamás 4iGMunkáját a Vodafone Magyarország általános vezérigazgató-helyettesként Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője segíti, aki kettős pozíciójában a csoport B2C szolgáltatási területeinek összehangolásáért is felel.

Tábori Tamás korábban dolgozott már a Vodafone Magyarország munkatársaként, ahol 12,5 évet töltött (2005-2017 között) különböző vezetői pozíciókban. Ezt követően két évig a Magyar Telekom csoportnál dolgozott, a középvállalati üzletágban, végül a lakossági termékekért felelős tribe leader volt. Tavaly csatlakozott a 4iG Csoporthoz a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként.

Thurzó Csaba 4iGA Vodafone Magyarország pénzügyi területeinek vezetésével Thurzó Csabát bízták meg, aki több mint 18 év vezetői tapasztalattal rendelkezik, többek között a Forrás Nyrt. mellett a Magyar Posta pénzügyi irányításáért is felelt korábbi pozícióiban.

A 4iG csoporthoz 2018-ban csatlakozott gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesként, 2022. szeptember 1. óta a csoport gazdasági általános vezérigazgató-helyettesként koordinálja a hazai és külföldi tagvállalatok pénzügyi-gazdasági működését a Vodafone-ban betöltött pozíciója mellett.

Révész Balázs 4iGA tulajdonosváltással leköszönő és a Vodafone vezetésével ideiglenesen megbízott Révész Balázs korábbi pozíciójában, a vállalat lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját.

 

 

Svájci vezetőt is igazolt a cég az integrációhoz

Sacha Dudler 4iGA 4iG csoport felső vezetésébe március 1-től újabb vezérigazgató-helyettes érkezik Sacha Dudler személyében, aki az elmúlt egy évben irányította a csoport albán távközlési vállalatainak összeolvadását. Új pozíciójában a transzformációs és integrációs folyamatok irányításáért felel a teljes vállalatcsoporton belül.

A svájci szakember jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a távközlési iparágban. Szakterülete az ICT piacon működő vállalatok üzleti tevékenységének átalakítása. Pályafutását a zürichi Sunrise távközlési vállalatnál kezdte, majd 2002-2010 között olyan nemzetközi tanácsadó cégeknél folytatta, mint a Booz Allen Hamilton, vagy az Arthur D. Little dubai irodája.

Ezt követően csatlakozott a szaúd-arábiai Etihad Etisalat„Mobily” távközlési vállalathoz, amelynek szabályozási stratégiáért felelős alelnöke volt. 2013-2022 között a Saudi Telecom Groupnál a vállalati teljesítménymenedzsment és transzformációs folyamatokért felelős vezető és a csoport vezérigazgatójának tanácsadója volt. A 4iG csoporthoz 022-ben csatlakozott a 4iG csoporthoz.