Az ITB médiaportfóliót, benne az ITBUSINESS magazint alapító Sziebig Andrea háttérbe vonulásával a főszerkesztői feladatokat 2022.január elsejétől Schopp Attila veszi át.

A médiaportfolió központi elemének számító ITBUSINESS magazin 2003-ban a német Vogel Burda Communications-ben indult, majd 2008-tól az IT-Business Publishing Kft. (ITB) gondozásában jelenik meg.

Schopp AttilaAz új főszerkesztő, Schopp Attila újságíró-szerkesztő munkatársként a kezdetektől kísérhette végig az ITB lapcsoport fejlődését. Ez alatt az idő alatt két szakmai díjat – Az „Év informatikai újságírója” és „Az év információbiztonsági újságírója” – is elnyert.

 

A főszerkesztőváltást követően Sziebig Andrea a jövő év elejétől stratégiai tanácsadóként segíti a kiadó munkáját.

Sziebig Andrea„Két évvel ezelőtt indult a tudatos építkezés, hogy a kiadó különböző területein megtörténhessen a stafétaátadás. Így a szerkesztőség vezetési, az értékesítési csapat irányítási és a rendezvény terület menedzselési feladatait folyamatosan vették át tőlem az általam választott kollégák, akikkel a feladatok fokozatos átadása mellett párhuzamos üzemmódban dolgoztunk másfél éven át. Az utolsó fél évben pedig már teljes önállóan vezették a maguk területét, én csak a szakmai és pénzügyi kontrollt gyakoroltam, illetve az üzleti stratégia és az üzletfejlesztési irányok meghatározása lett a fő feladatom. A sikeres féléves periódus után elérkezettnek láttam az időt arra, hogy teljes egészében hátralépjek és átadjam a stafétát a kollégáimnak és a továbbiakban tulajdonosi minőségemben figyeljem az ITB-t, annak operatív és stratégiai változásainak döntés-előkészítésében pedig tanácsadóként vegyek részt” – fejtette ki a váltás főbb lépéseit a leköszönő alapító-főszerkesztő.