A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége(VISZ) idén az OTP Bank IT-vezetőjének, Johancsik Tibornak ítélte az Év Informatikai Vezetője díjat. A díjazott négy éve irányítja az Év Digitális Bankja címet elnyerő bank informatikai divízióját.

Johancsik TiborJohancsik Tibor vezetésével indult el az az informatikai transzformációs program, amelynek három fő célja az IT-rendszerek stabilitásának további erősítése, az új termékek és szolgáltatások mihamarabbi piacra juttatása és mindezek mellett az IT-költségek csökkentése a bankban.

Az OTP Bank elmúlt években végrehajtott akvizíciói is számos feladatot róttak az IT-vezetésre, a rendszerek felmérése és integrációja, a csoportszintű feladatok ellátása nyomán.

A vezérigazgató-helyettes irányítása alatt a bank informatikai területe is nagy részben átállt az agilis módszertanon alapuló működésre, szorosan együtt dolgozva a bank üzleti és termékfejlesztésért felelős területeivel.

A munkamódszer átvételének köszönhetően hatékonyabb fejlesztési ciklusokat sikerült kialakítani, így az IT-terület a banki értékteremtés mozgatórugójává vált az OTP Bankban.