Társtulajdonosként csatlakozott az Ekereskedelmi Akadémia csapatához Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója, az eMAG igazgatótanácsának elnöke. Az oktatási vállalkozás a jövő év első felében indítja el a kifejezetten az e-kereskedelmi területen elhelyezkedni, vagy a magukat e téren fejleszteni kívánóknak nyújtott e-learning képzéseit.

Az Ekereskedelmi Akadémia alapítói a vállalkozásuktól azt várják, hogy jól képzett munkaerőt biztosít majd a munkaerőhiánnyal küzdő e-kereskedelmi szektornak.

Várkonyi BalázsVárkonyi Balázs 2022. novemberében csatlakozott az Ekereskedelmi Akadémia társalapítóihoz. A vállalkozást a hazai online kereskedelem öt ismert szakértője hozta létre: Borovics József (inSPORTline.hu, CsomagPlusz.hu, Kuplio.hu), Csereklei Zoltán (Pelenka.hu), Schmidt Richárd (Alinda.hu),Tátrai Norbert (Alinda.hu), Zabari István (Lumenet.hu). Az akadémia ügyvezetője Léner Brigitta, aki több mint tíz éven át irányította a távoktatásra specializálódott ELO hazai leányvállalatát.

Várkonyi Balázs több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a magyar online kereskedelemben, 2001-ben, 21 éves korában társalapítója volt a később piacvezetővé vált Extreme Digitalnak, amely 2019-ben jelentette be fúzióját az eMAG-gal. Várkonyi Balázs vezetése alatt zajlott le a két vállalat fúziója, a cég igazgatótanácsának elnökeként jelenleg a régiós piacokon való bővülésért felel.

Az Ekereskedelmi Akadémia tervezett képzései az online kereskedelem széles spektrumát lefedi majd az optimális cégstruktúrától a pénzügyi ismeretekig, így a hazánkban még gyerekcipőben járó affiliate marketingben és az influencermarketingben rejlő lehetőségek kiaknázásának hatékony módjaival együtt.

Az e-learning az akadémia esetében nem csupán előzetesen rögzített, videós tartalmakat takar, hanem teljes értékű learning management system (LMS) keretében folyik a képzés, ami tudásellenőrzésre és vizsgázásra is lehetőséget ad.