Magyarország első lakossági BNPL szolgáltatásának a bevezetésével kezdődik Farkas Róbert karrierje az IzziPay-nél. A társaság azt várja az új vezérigazgatótól, hogy a cég az újszerű fizetési megoldás vezető szereplőjévé váljon a hazai piacon.

Farkas RóbertFarkas Róbert több mint negyedszázada dolgozik a pénzügyi szektorban, nyolc éven át irányította a Takarék Csoport treasury és befektetési szolgáltatási területeit. Emellett jelenleg is a Budapesti Értéktőzsde Kereskedelmi Bizottságának a tagja. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi Intézetében végezte, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi szakokleveles közgazdász végzettséget.

A BNPL(Buy Now, Pay Later – Vásárolj most, fizess később) szolgáltatás beindítását az IzzyPay számára elsőként a több mint hatezer webáruházzal kapcsolatban álló Shoprenterrel kötött együttműködés teszi lehetővé.

A rajta keresztül működő webáruházak ugyanis mostantól hozzáadhatják a fizetési lehetőségeikhez az IzzyPay-t, Magyarország első BNPL szolgáltatását is. A BNPL-lel a vevőknek csak 14 nap elteltével kell kifizetni a kiszemelt termék árát, így lehetőségük van az online térben megadatott két hetes próbaidőre, mielőtt kifizetnék azt. Miközben a vevőknek nem kell előre megadniuk a bankkártya adataikat, az IzzyPay azonnal átutalja a vásárlás összegét a webáruháznak.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a BNPL révén az online áruházak akár 20 százalékkal képesek csökkenteni a lemorzsolódást, miközben növelik a visszatérő vevők számát. Ezzel együtt a vásárlói kosár értéke is jelentősen nőhet, mivel több árucikket választanak ki a vevők, ha tudják, hogy ezeket még fizetés előtt kézbe vehetik, kipróbálhatják, és tét nélkül visszaküldhetik.

Az újszerű fizetési szolgáltatásban hívők szerint az árbevételük akár 35-40 százalékkal is növekedhet ennek révén. Az IzzyPay teljes körű támogatást nyújt a megoldás integrálásához, és tanácsot is ad a kosár beállítására a leghatékonyabb fizetési folyamat biztosításához.

 

“A megállapodás fontos mérföldkő a BNPL magyarországi meghonosításában. Az IzzyPay elkötelezett, hogy a Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban népszerű fizetési modell Magyarországon is széleskörűen elérhetővé válhasson” – hangsúlyozza a frissen kinevezett vezérigazgató.