A magyar Nemzeti Hírközlési Hatóság(NHH) korábbi elnöke az osztrák kereskedelmi médiumok közszolgálati műsorairól dönt majd – értesült a Kreatív.

Rozgonyi KrisztinaA portál információi szerint Rozgonyi Krisztinát három évre kérte fel tagnak a KommAustria, vagyis az osztrák médiahatóság, az egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe. Az ötfős testület dönt az ottani kereskedelmi médiumok közszolgálati műsortámogatásairól, és ellenőrzi is a pénzek elköltését. A testület évi 23 millió eurót oszt szét a kereskedelmi médiaszolgáltatók között.

Rozgonyi Krisztina hat éve költözött a családjával együtt Bécsbe. Az eredeti végzettségét tekintve jogász szakember korábban, az akkor még Nemzeti Hírközlési Hatóságnak hívott magyarországi szervezet elnöke is volt. Ausztriába költözése előtt nagy nemzetközi médiaprojektekben vett részt, 2010 és 2015 között a főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában is.

Bécsben jelenleg az Universität Wien-en tanít és kutat, szakterülete a médiaszabályozás, a médiapolitika, a gender és média. Magyarországra is visszajár tanítani, a jogi egyetem szakjogász képzésére és időnként az ELTE Média Tanszékére.

„Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom, az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben” – mondta Rozgonyi Krisztina a Kreatívnak.