Animációs lézerprojektor, kórházi szolgáltatásokat értékelő weboldal, szolidarítást oktató mobil társasjáték, fogyatékos felszolgálók munkáját segítő IT-fejlesztés, környezettudatos étkezés applikációja, ezek az idei InnoMax díj nyertesei.

Civilek innováció

Az Invitech kilencedik éve meghirdetett pályázatán az idén nonprofit szervezetek indulhattak innovációs projektjeikkel. A díjra idén hetvenen pályáztak a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy, valamint az esélyegyenlőség és a felzárkóztatás témakörében. Az Invitech a szakmai konzultáción felül anyagi támogatást is nyújt a nyerteseknek.

„Az infokommunikáció segítségével a nonprofit szervezetek is jobban tudnak fejlődni. Talán ennek is köszönhető, hogy egyre kreatívabb, technikai szempontból pedig egyre magasabb színvonalú pályázatok érkeznek – emelte ki a díjkiosztón Bőthe Csaba, az Invitech marketing és üzleti támogatások igazgatója.

A zsűri öt nyertest hirdetett. A Pro Ludovico Alapítvány a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlangjának bővítéséhez nyert támogatást, ahol a diákok és oktatók közös együttműködésében, saját ötleteik alapján valósul meg a pályáztatott fejlesztés. A cél egy animációs lézerprojektor építése és programozásának kidolgozása.

Az Emberség Erejével Alapítványa MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével ugyancsak nyertesnek mondhatta magát. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték még szélesebb körben való elterjesztése.

A díjazottak között van a Jobbulást Alapítvány, amely az egészségügyi ellátás feltételeinek javítását, az ellátórendszer hatékonyságát és betegközpontúságának növelését célozta meg. A civil szervezet a támogatásból egy olyan online felületet akar létrehozni, ahol a betegek megoszthatják a hazai egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, segítve a hiteles tájékoztatást.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos étkezés minél szélesebb körű megismertetése. A támogatott applikáción keresztül nemcsak a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, mondjuk a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, hanem a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet a fogyatékossággal élő felszolgálókat foglalkoztató kávézójában kíván olyan infokommunikációs fejlesztést végrehajtani, amely könnyebbé teszi az ott dolgozók munkáját.

A díjátadón az Invitech bejelentette, hogy a következő pályázati fordulót Okos település néven hirdeti meg, és oda kis települések digitális innovatív településfejlesztési projektjeit várja.