VR Expedíció néven ingyenesen elérhető digitális környezeti oktatási programot indít hazai középiskolásoknak a Lenovo és a WWF Magyarország. A diákok a virtuális valóságot bemutató VR szemüvegen keresztül ismerkedhetnek a hazai és a világ természeti kincseivel.

VR-szemüveg

A 360 fokos kamerával, természetvédelmi területeken is rögzített kisfilmek egy kiegészítő program segítségével lehetővé teszik, hogy a diákok interaktív módon szerezzenek új ismereteket a témában.

Digitalizáció a fenntarthatóbb jövőért

A digitális környezeti nevelési program keretein belül ingyenesen elérhető VR Expedíció célcsoportja jelenleg elsősorban a 15-16 éves korosztály. Hogy miért?

„Azt tapasztaljuk, hogy a fiatal generáció az, amely igazán fogékony a fenntarthatóság témakörére és egyben nyitottabbak is arra, hogy környezettudatosan éljék a mindennapjaikat. A környezetvédelem a Lenovo legfőbb stratégiai irányát, a Smarter Technology for All(Okos technológia mindenkinek)gondolatot is meghatározza. Ez a kezdeményezés is nagyon jó példa erre, amiben a digitális eszközök segítségével hozzájárulhatunk a fenntarthatóbb jövő megvalósításához” – mondta el a program bejelentése kapcsán Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

„A WWF For Children környezeti nevelési programsorozat már régóta létezik, a VR technológia integrálásával viszont ezt egy egészen új szintre emelhetjük. A VR szemüvegek által egy sokkal izgalmasabb és érdekesebb megközelítésből mutathatjuk be környezetünket a diákok számára, akik 10-20 éven belül akár vállalati vezetőkként vagy a jövő törvényhozóiként töltenek majd be fontos szerepet” – mondta el Bogschütz Dániel, a WWF Magyarország vállalati együttműködési menedzsere.

Első leckék a hazai védett erdőkről és az afrikai szavannákról

A programba bekapcsolódó diákok a tantermekből egyenesen a háborítatlan erdők és vízpartok világába repülhetnek a Lenovo Think Reality eszközein keresztül. A WWF Magyarország önkéntesei által tartott foglalkozások során testközelből fedezhetik fel Magyarország természetvédelmi szempontból izgalmas pontjait (Mosoni-Duna, Szentendrei-sziget és a Balaton északi partjánál elhelyezkedő erdőségek) vagy akár az afrikai szavannák sokféleségét is. Az ingyenesen elérhető programra a WWF For Children oldalon lehet jelentkezni.

Az elmúlt években a Lenovo számos zöld szabályozást vezetett be globális működésébe. A technológiai vállalat ötéves tervében szerepel többek között, hogy a tevékenységéhez szükséges villamosenergia ellátásának 90%-át megújuló erőforrásokból teremtse elő, és egymillió tonnával csökkentse ellátási láncának üvegházhatású gázkibocsátását.

Az évtized közepére a márka PC termékeinek teljes körében újrahasznosított anyagokat használ majd, míg a számítógépek műanyag csomagolásának 90%-a, az okostelefonok csomagolásának 60%-a is újrahasznosított anyagból fog készülni.