Érkezik az újabb csúcskategóriás Xiaomi 12T okostelefon család, az első nedves-száraz porszívó, egy TV-család, és az első Redmi táblagépet is elhozza a magyar piacra a kínai márka.

Xiaomi legújabb okos készülékei

A telefoncsalád mindkét modelljénél a profi kamerákat emeli ki a bejelentés, mindenekelőtt az eszközök fotózási képességeit részletezve. A Xiaomi 12T Pro 200MP-es képalkotó rendszerét a cég saját fejlesztésű mesterséges intelligencia algoritmusa működteti.

Ennek köszönhetően a kamera nagyon gyorsan fókuszál a tárgyra, a fotó rendkívül éles lesz, még az éjszakai felvételek esetében is. Ezekhez adódnak hozzá a képoptimalizáló funkciók, köztük a gyorsan mozgó tárgyaknál is a fókusz megtartása.

A kamera szenzorába 2x-es zoomot építettek, ami különösen fontos a portréfotózásnál. A Pro verzióban elérhető ProCut és az Ultra burst intelligens vágások professzionális tartalmak előállítását segítik. Ugyancsak a Pro változat teljes felbontásban képes támogatni a 8K-s felbontású videókat.

A 12T modellt tripla kamerával szerelték fel: van benne 108MP-es professzionális kamera, egy 8MP-es ultranagy látószögű kamera és egy 2MP-es makrókamera.

Túlmelegedés elleni fokozottabb védelem

A Pro-ban a jelenlegi csúcsnak számító 4 nm-es technológiával előállított Snapdragon processzor található, ami az első generációs Snapdragon 8-hoz képest 16,7, illetve 11 százalékkal növeli meg a központi egység(CPU) és a grafikai(GPU) teljesítményt,miközben az energiafogyasztásukat 33, illetve 11 százalékkal mérsékli.

A készülék egy hőelosztó rendszerrel is rendelkezik, amelynek a hűtőcellája 65%-kal, hőnek ellenálló anyagú borítása pedig 125%-kal hatékonyabb, mint az előző modellé, a 11T Pro-é, ami azt jelenti, hogy nem kell tartani a túlmelegedéstől.

A 12T-ben a MediaTek legújabb 5 nm-es technológiával előállított chipkészlete található, nagyobb teljesítménnyel, de továbbfejlesztették az órajelet, a cache-t és a tárolási sebességet is, ami gyorsabb és zökkenőmentesebb működést eredményez.

Még gyorsabb az akkumulátortöltés, ívelt hátfal

A 12T sorozat akkumulátorainak üzemideje a márka egyéb prémium kategóriás telefonjaival összevetve is extrém hosszú és nagyon gyorsan feltölthető. Mindkét telefonban 5000 mAh-as akkumulátor van, amihez jár egy 120 W-os gyorstöltő is, amivel 19 percen belül lehet azokat teljesen feltölteni, és 13 és fél órán át működésben tartani.

A cég AdaptiveCharge technológiájának köszönhetően a készülékek megtanulják, a felhasználók töltési szokásait, és ezekhez igazodva optimalizálják az akkumulátorok működését, meghosszabbítva az élettartamukat.

A 12T sorozatot újszerű dizájn elemekkel látták el. Az ívelt, matt hátfalon kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok, kompakt kialakításával pedig a telefon kényelmesen elfér a kézben.

A Xiaomi 12T sorozat értékesítését október 13-tól kezdik el Magyarországon, a 8GB+256GB tárhelyváltozatú Pro modell ajánlott fogyasztói ára 339 990 forint, míg a 8GB+128GB tárhelyváltozatú 12T-é 249 990 forint. A készülékek féléves kijelzőcsere garanciával is rendelkeznek.

Újabb otthoni okoseszközök

A bejelentés a telefonok mellett október végére több egyéb új okos eszköz megjelenését is előrevetíti, köztük az újabb robotporszívócsaládét is. A Robot Vacuum X10+ a korábbiaknál is kevesebb emberi beavatkozást igényel. Az okos dokkoló már képes a készülék portartóját is kiüríteni, megtisztítani a felmosó párnáit, újratölteni a víztartályát, nedvesen tartani a felmosó ruhát, meg is szárítja őket, nehogy a készülék használaton kívül áporodottá váljon.

A felmosó párna magától felemelkedik, ha szőnyeghez ér a készülék, ilyenkor a porszemcséket mintegy 4000 Pa szívóerővel gyűjti össze. A két forgó felmosópárna képes felsúrolni a padlót, hogy eltüntesse a foltokat.

A gép kétsoros lézert és egy RGB-kamerát alkalmaz a kikerülendő tárgyak észlelésére. Az LDS navigációval a készülék tervet készít a feltakarítandó terület minél hatékonyabb bejárására. A robotporszívó kibervédelmi és adatvédelmi tanúsítvánnyal is rendelkezik. A gép ajánlott fogyasztói árát euróban adta meg a gyártó, ami várhatóan 899 eurónak akkor megfelelő forint lesz.

Xiaomi legújabb okos készülékei

Jön a Xiaomi első nedves-száraz porszívócsaládja: a Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series. A sorozat két kézi modelljének három alapfunkciója van: porszívóz, felmos és súrol. Egy intelligens szennyeződés-detektor és a beépített adaptív funkció teszi képessé a készülékeket arra, hogy a szívó, tisztító erőt az adott felületen található por, szennyeződés mennyiségéhez igazítsa.

A Truclean W10 Ultra készülék képes kitisztítani önmagát, újratölteni a víztartályát, és automatikusan kiszárítani magát a dokkoló állomásán. A Truclean W10 Pro azokra a lakóterekre készült, ahol a sarkokat és a padlószegélyeket nehéz elérni a hagyományos porszívóval. A két készülék ajánlott kiskereskedelmi ára 599 euró lesz.

Tévék kvantumtechnológiával és Google TV-vel

A márka új 4K Ultra-HD TV Q2 családjában debütál a tiszta képátmenetért, élethű színekért is felelős legújabb QuantumDot Display technológia. A készülékekben megtalálhatók a környezetifény-érzékelők, amikkel folyamatosan felmérik a környezeti fényerőt, és ehhez igazítják a képernyő képének a megvilágítását.

Xiaomi legújabb okos készülékei

Ebben a sorozatban jelenik meg először a Xiaominál a beépített Google TV rendszer is. A készülékek okosotthon-központként is funkcionálnak a Google Assistanttal kiegészítve: ami azt jelenti, hogy a lakótéren belül a felhasználók akár hangutasítással is irányíthatják a párosított okoseszközeiket. A televíziók az év végén érkeznek ajánlott áruk ugyancsak 599 euró.

Október közepétől kapható viszont a márka új táblagépe a 10,61”-es kijelzőjű Redmi Pad, amelynek négy hangszóróját Dolby Atmos® rendszerrel látták el, a kijelzője pedig 90 Hz-es rátával frissül. Ez a világ első olyan tabletje, amely alacsony kékfény tanúsítványt kapott az SGS tanúsítótól, emellé megszerezte a TÜV Rheinland tanúsítványát is, amely azt igazolja, hogy a kijelzője gyenge fényviszonyok mellett is jól látható, akkor is kíméli a szemet, ha a felhasználó hosszú időn keresztül nézi a kijelzőt. A 8 MP-es ultranagy látószögű előlapi kamera és a FocusFrame technológia teszi képessé az eszközt arra, hogy a többszereplős videóhívásokat is jól kezelje.

A tabletben hosszú üzemidőt biztosító, 8000 mAh-es akkumulátor van, amihez egy 22,5 W-os töltő is jár, támogatva a 18 W-os gyorstöltést, hogy alkalmas legyen a maratoni hosszúságú játékokra, vagy az órákig tartó fotózásra is. A Redmi Pad ajánlott fogyasztói ára 279 euró lesz.

 

Xiaomi legújabb okos készülékei