Jancsár Gergely személyében új szakemberrel bővült az SAP itteni csapata, aki júliustól a közép- és kelet-európai régió fenntarthatósági vezetőjeként dolgozik a cégnél, Budapesten.

SAP Jancsár GergelyA fenntarthatósági megoldások iránti növekvő ügyféligény követelte meg, hogy a területtel külön ember foglalkozzon a vállalatnál. Jancsár Gergely karrierje a környezetvédelmi mérnöki diploma megszerzése után a tanácsadói szektorban indult, dolgozott a Deloitte-nál, és később a PwC-nél is.

A vállalati fenntarthatóság és környezetvédelem területén másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Évekig volt a MOL-csoport környezetvédelmi csapatának vezetője, ahol jelentések készítésével, stratégiaalkotással és az akciótervek fejlesztésével is foglalkozott.

Az SAP ügyfelei által megfogalmazott igények manapság leginkább három téma – az üzleti transzformáció, a globális ellátási láncok és a fenntarthatóság – köré csoportosulnak. Utóbbi egyre inkább elvárásként is megjelenik az ügyfeleknél. Egyre többen igyekeznek környezetkímélő módon működtetni vállalatukat, de úgy, hogy ne kelljen lemondaniuk hosszú távú üzleti céljaikról sem.

A cég folyamatosan fejleszti a fenntarthatósági csapatát. Mivel maga a terület is folyamatosan változik a kihívásokkal együtt, a megrendelőknek gyors és hatékony megoldásokra van szükségük. Jancsár Gergely feladatai közé tartozik, hogy megértse az ügyfelek elvárásait, és az SAP portfóliójában megtalálja az azokat legjobban kiszolgálni képes megoldásokat, akár újabb saját, a speciális igényekhez alkalmazkodó fejlesztéseket kezdeményezve – áll a cég közleményében.

Saját technológiai megoldásai is segítik a céget abban, hogy elérje kitűzött céljait, köztük a 2023 végére a működésére kitűzött teljes körű karbonsemlegességet.