A Training360 felvásárolta a kizárólag online tanfolyamokat kínáló NetAcademiát, a tranzakció révén a legnagyobb hazai oktatóközpont egyesül a legnagyobb online informatikai e-learning szolgáltatóval.

Gigafúzió a hazai oktatási piacon

A múlt év során mintegy 12 ezer hallgató számára online és hagyományos tantermi képzést egyaránt kínáló Training360 Kft. felvásárolta az online informatikai oktatási piac vezető szolgáltatóját, a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A négy magyar magánszemély tulajdonában lévő Training360 Kft. a múlt év végén kezdte meg a tárgyalásokat a NetAcademia felvásárlásáról. Erre hivatalosan március 31-én került sor.

„Az elmúlt években folyamatosan figyeltük a piacot, hogy organikus növekedésünket akvizíciók révén felgyorsítsuk. Fontos szempont volt, hogy az akvirálandó vállalat rendelkezzen saját e-learning tananyaggal, ami jól kiegészítheti a folyamatosan bővülő elektronikus tananyag könyvtárunkat. A NetAcademia Oktatóközpontban régóta komoly lehetőséget látunk, hiszen az informatikai e-learning oktatás terén egyedülálló tudással, jelentős ügyfélkörrel és egyúttal komoly piaci potenciállal rendelkezik. Elhatározásunkat a jelenlegi helyzet – a koronavírus révén az online oktatási eszköztár hirtelen dominanciája – csak megerősítette, ezért döntöttünk a NetAcademia felvásárlása mellett” – mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója.

Már idén tovább bővülhet a létszám

A szakember hozzátette, hogy a felvásárlás eredményeként Magyarországon olyan informatikai e-learning tanfolyami portfólió jön létre, amely több mint 500 különböző területre kínál online oktatási tematikát.

„A NetAcademia négy évvel ezelőtt állt át teljesen az online oktatásra. Úgy ítéltem meg, hogy a további fejlődéshez egy tőkeerős, és az oktatási piacot jól ismerő szakmai befektető tud még hatékonyabban hozzájárulni, ezért mondtam igent a Training360 Kft. vételi ajánlatára” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A saját tőkéből finanszírozott akvizíció révén az oktatási szolgáltatások köre kiterjed a hagyományos tantermi, az e-learning, valamint a két megoldást keverten alkalmazó képzésekre az üzleti, szervezetfejlesztési, informatikai, illetve egyéb irodai munkákhoz kapcsolódó területeken.

A Training360 Kft. megtartja a NetAcademia márkanevet, a céget pedig a korábbi ügyvezetővel – Fóti Marcellel – viszi majd tovább. A két vállalat összesített tavalyi árbevétele, az előzetes adatok alapján, várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot. Az egyesült cég közel 50 fős létszáma a tervek szerint már az idén tovább bővülhet.

A Training360 saját e-learning anyagaival bővíti a NetAcademia kínálatát, ennek első lépéseként már elérhetővé tette az otthoni munkavégzéshez segítséget nyújtó online „home office” tudásanyagát. A cég továbbra is ingyenesen biztosít hozzáférést a NetAcademia e-learning tananyagaihoz a hazai szakiskolák informatikatanárai számára.