Már Magyarországon is előrendelhetők az LG legújabb tévékészülékei, az idei termékcsalád OLED és QNED Mini LED tévékből áll, amelyek még több okos funkcióval és továbbfejlesztett webOS operációs rendszerrel érkeznek.

A világ első 97 colos OLED tévéje

A koreai márka a háttérvilágítás nélküli, önálló fénykibocsátásra képes pixelekből álló OLED kijelzős tévék vezető gyártója. Ezek a kijelzők vékonyabbak és könnyebbek, mint bármelyik másik kijelző típus, emiatt rugalmasabban tervezhetők is.

Tévé, ami ha kell, monitorrá változik

Ebben a kategóriában az LG G2 sorozata a már meglévő 55, 65 és 77 colos képátlójú készülékek mellé idén egy új 83 colos, valamint egy valódi gigamodellel: a világ első 97 hüvelykes OLED televíziójával bővül.

Ez a sorozat kínálja egyben a legváltozatosabb képernyőméret-választékot is: az ide tartozó modellek 2022-ben már hat méretben — 42, 48, 55, 65, 65, 77 és 83 hüvelyk — kaphatók. A paletta része a világ első 42 hüvelykes OLED készüléke is, amely a konzolos és a PC-s játékokhoz is ajánlott, vagy akár klasszikus monitorként is működhet.

A játékosok számára ezek a készülékek az NVIDIA G-SYNC® kompatibilitással, a gaming computingnál különösen fontos 1 milliszekundumos válaszidővel, alacsony bemeneti késleltetéssel rendelkeznek. Támogatják továbbá az NVIDIA GeForce NOW és a Google Stadia felhőalapú játékplatformokat is.

OLED evo a részletgazdagabb képekhez

A G2 és C2 sorozatban is megtalálható OLED evo és a hozzá kapcsolódó fényerő rásegítő technológia nagyobb fényerőt ad a valósághű, tiszta és részletgazdag képekhez, amit az LG új α (Alpha) 9 Gen 5 processzora is támogat. Az LG legtöbb új modelljében megtalálható α 9 Gen 5 processzor mélytanulással növeli a teljesítményt. Azzal pedig, hogy az előtérben és a háttérben megjelenő elemeket jobban elkülöníti egymástól, fokozza a tartalmak térérzetét.

Az α 9 Gen 5 az LG AI Sound Pro funkciójának képességeit is kibővíti a még élethűbb hangzás eléréséhez: a tévék beépített hangszórói virtuális 7.1.2 térhatású hangzást szólaltatnak meg.

A kijelzők a tökéletes feketét, valósághű színeket és a végtelen kontraszt megjelenítését is produkálják, a képminőséget számos tanúsítvány is igazolja: az Interteké azt, hogy az OLED-sorozatokban található panelek színmennyisége és színhűsége is egyaránt 100 százalékos. A TÜV Rheinland és az Underwriters Laboratories ezeket a készülékeket villódzásmentesnek, az UL tesztelőcég pedig tükröződésmentesnek minősítette.

Az LG OLED paneljei a TÜV Rheinlandtól az alacsony kékfény-kibocsátás tanúsítványát gyűjtötték be, de a világon elsőként felelnek meg az amerikai székhelyű egészségügyi szabványügyi ügynökség, az Eyesafe alacsony kékfény-kibocsátási követelményeinek is.

Bővül a QNED LCD kínálat és tovább okosodnak a készülékek

A márka saját Quantum Dot NanoCell technológiájára épülő termékcsaládja 100 százalékos színtérfogatú színvisszaadást garantál. Az LG QNED Mini LED tévéje pontos színmegjelenítést nyújt a jelenetek legvilágosabb és legsötétebb területein is, a Precision Dimming technológia révén pedig különlegesen éles kontrasztra képes.

Az összes modell 100 százalékos színkonzisztencia-tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a néző minden betekintési szögből ugyanazt a minőségű képet látja.

A koreai gyártó legtöbb televíziója számos új szolgáltatással és funkcióval bővül 2022-ben. Az LG webOS okostévé-platformjának legújabb verziója akár 10 külön nézői profilt is képes kezelni, amit ráadásul mindenki a saját igényeire szabhat.

Az egyes profilok alatt a felhasználók hozzáférhetnek megszokott streaming-szolgáltatásaikhoz, a szokásaik alapján pedig személyre szabott tartalomajánlásokat, kedvenc sportcsapataik aktuális mérkőzéseiről pedig valós idejű értesítéseket kaphatnak. A profilokba bejelentkezhetnek közvetlenül a tévé böngészőjéből vagy bármely, NFC Magic Tap funkcióval ellátott okostelefonról, amelyről a mobil képernyője is egyszerűen megosztható a tévére.

Technológiai újítások a még többet tudó tévékért

A Room To Room Share funkció segítségével tükrözhetjük a tartalmakat egyik tévéről a másikra, így a kábeles vagy műholdas adások akár set-top-box nélkül, wifi-kapcsolaton keresztül is nézhetők.

Idei újdonság az Always Ready funkció is, ami a készüléket, ha az nincs használatban egyszerű médiakijelzővé alakítja. A cég saját fejlesztésű ThinQ mesterségesintelligencia-rendszerének friss verziója pedig azt is lehetővé teszi, hogy a tévék egy okosotthon központi elemeként, vagyis hubként üzemeljenek.