Az OTP Bank ügyfelei számára három újabb mobiltárca alkalmazás vált elérhetővé. Elindult a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatás.

Három új mobilfizetési megoldás az OTP-nél

Az új elektronikus fizetési megoldások segítségével a felhasználók az erre alkalmas eszközeiken néhány kattintással regisztrálhatják bankkártyáikat, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.

Az OTP Banknál eddig is elérhető volt a kártyadigitalizáció, mind Android, mind iOS eszközökön. Az androidos mobiltárca megoldását a bank az elsők között indította el 2017-ben, a Simple by OTP mobilalkalmazásban.

Ezt követően, 2019. májusában elsőként vezette be a magyarországi piacon az Apple Pay szolgáltatást. Ezekhez csatlakozott szeptember 5-től további három új mobilfizetési megoldás, a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay. Utóbbi kettőt a napokban indította el az Erste Bank is.

Van, ami internetes vásárlásra is használható

Alkalmazástól függően akár több kártyát is digitalizálhatunk az okoseszközeinkre telepíthető elektronikus pénztárcánkba. A kártyadigitalizáció egyszerű, néhány lépéses folyamat.

A mobiltárcába digitalizált kártyákkal gyorsan és biztonságosan fizethetünk az üzletekben, alkalmazásokban, de akár az interneten is.

„Fontos tudni azonban, hogy a Xiaomi Pay vagy a Garmin Pay csak fizikai környezetben használható, azaz internetes vásárlásra nem” – emeli ki Farkas Tamás, az OTP Bank bankkártya-kibocsátás területi menedzsere.

A Google Pay-jel a bankkártyás fizetés minden előnye kihasználható Androidos, WearOS vagy Fitbit eszközökön, készülékeken. A Garmin Pay a Garmin okosórákon, a Xiaomi Pay Xiaomi okosórákon és okoskarkötőkön elérhető funkció. A Xiaomi okostelefonokon a Google Pay érhető el.

A Google Pay fizetési megoldást mobil eszközön a Google Wallet applikációban a „Hozzáadás Wallethez” gombra kattintva lehet elindítani.

Az okosóráknál és karkötőknél okostelefonról indítható a kártyadigitalizálás,a hozzákapcsolódó applikációban (Fitbit, Garmin Connect, Mi Fitness, Zepp Life) – áll a pénzintézet tájékoztatójában.