A berlini konferencia nyitóelőadásaként mutatta be vízióját a jövő okostelefonjairól a HONOR. Ebben központi szerepet játszanak a hajtogatható modellek, köztük a V Purse, amely divatos kézi táskaként gondolja újra a kategóriát.

IFA 2023 HONOR

„A HONOR hajlítható okostelefonjai nagy utat tettek meg. Legújabb koncepciónkat a HONOR V Purse kelti életre, amivel a fenntarthatósági megoldásokat igyekszünk ötvözni a legújabb hajlítható technológiával” – emelte ki George Zhao, a HONOR vezérigazgatója.

Divatorientált technológia az okostelefóniában

A HONOR V Purse, egy olyan új, innovatív koncepció, amely az elektronikus eszközöket a divatos fogyasztói kategóriájú termékekként értelmezi, ezzel az okostelefont úgynevezett „figitális” kellékké alakítja, aminek alapja a személyre szabhatóság.

A „figitális” (angolul phygital) a fizikai és a digitális szavak összekapcsolásából született. Lényege, hogy a készülék nem csak digitálisan, hanem fizikailag is hozzáad a felhasználói élményhez.

A koncepcionális készülék kompatibilis többféle dizájnelemmel is rendelkezik, legyen az lecserélhető pánt és lánc. Ezek a zsanérra helyezve teszik lehetővé azt, hogy használója az okostelefont úgy viselje, mint egy kézitáskát, és amik a telefon mozgásával együtt mozdulnak.

A HONOR V Purse-t környezetbarát, nemcsak fenntartható módon beszerzett anyagokat tartalmaz – például vegán bőrt a pántjaihoz –, hanem a készülék személyre szabható kijelzője a felhasználó bármilyen öltözetéhez igazítható.

A készüléktípus így segíthet abban, hogy kevesebbet költsünk az amúgy is gyorsan cserélődő ruhatárunkra. Sőt, segít a divatvilágnak befogadni új technológiákat annak érdekében, hogy bátorítsa a fogyasztókat: vásároljanak kevesebbet, és használják hosszabb ideig ruháikat.

A HONOR művészekkel, tervezőkkel dolgozott együtt, akik személyre szabott kijelző-dizájnokat terveztek az eszközhöz. A fejlesztési program következő fázisában az API interfész is elérhető lesz, így a tervezők olyan szenzorokkal is dolgozhatnak, mint a giroszkóp, az érintéses vezérlés vagy a fényérzékelő.

Kilép a kínai falakon túlra is a Magic V2

IFA 2023 HONOR

A berlini eseményt használta fel a HONOR legújabb csúcskategóriás hajtogatható okostelefonjának európai premierjeként. A HONOR Magic V2 a márka eddigi legkönnyebb befelé hajlítható okostelefonja, aminek a súlya mindössze 231g. Újgenerációs szilícium-szén kettős akkumulátora 5000mAh-s kapacitású.

Az új készülék szuper-vékony titánzsanérral van felszerelve társítva egy új acélötvözettel, ami nagyobb strapabíróságot kölcsönöz a zsanér mechanizmusának. A zsanér bizonyítottan 400 ezer hajlítást bír ki, ami napi 100 hajlítással számolva, akár 10 évi üzemképességet is jelenthet.

Tripla hátlapi kamerarendszerrel rendelkezik, aminek része egy 50MP-es fő kamera (f/1.9), egy 50MP-es ultraszéles kamera (f/2.0) és egy 20MP-es telefotó kamera (f/2.4). Az előlapi dupla kamerarendszer két 16MP-es lencséből (f/2.2) áll.

Az eszközt az mostani legjobbnak számító 3840Hz-es PWM fénytompító technológiával is felszerelték, ami minimalizálja a szemfáradást, hosszú használati idő során is.

A Magic V2 nemcsak a fényképezést támogatja, hanem a megbeszéléseket és a szórakozást is. A Parallel Space funkcióval a munkahelyi és magánéleti adatok biztonságosan izolálva, külön tárolhatók. Emellett egymástól függetlenül, párhuzamosan lehet appokat futtatni rajta – mintha két telefont kezelnénk egyszerre.