A barcelonai mobil világkonferenciára(MWC) időzítette Super Device koncepciójának a bemutatását a Huawei. A szoftveres megoldással a kínai gyártó összes okos eszköze összekapcsolható.

Így kapcsolja össze okos eszközeit a Huawei

Egyre több, különböző ökoszisztémával működő, egymással nehezen együttműködő eszközt használunk: például a notebookokat munkához, az okostelefonokat szórakozáshoz, mindezt úgy, hogy olykor egy nagyobb fájl átvitele is nehézségekbe ütközik. Erre lehet megoldás az eszközök minél egyszerűbb szoftveres összekapcsolása.

Az új szuperkészülék koncepcióval pillanatok alatt áttehetők a fájlok az okostelefonunkról a PC-nkre, a táblagépünk használható a számítógép monitorjaként, és valós időben követhetjük a számítógép kijelzőjén az okosceruzával készített rajzot is.

A cég már eddig is fejlesztett a mindennapok élethelyzeteire – egészség, fitnesz, utazás, iroda, szórakozás, otthon – szabott mesterséges intelligencia alapú megoldásokat („Seamless AI Life”), amelyek ugyancsak az eszközök közötti együttműködést támogatják.

Korábbi technológiai újításai között ott van a 2018-ban bevezetett OneHop funkció, amely egyetlen érintéssel továbbítja az okostelefonok fájljait a számítógépre. Két évvel később jelent meg a többképernyős együttműködéssel, amely két eszköz, például PC és tablet, PC és okostelefon, valamint tablet és okostelefon közötti képernyőmegosztást tesz lehetővé.

Utóbbi fejlesztés olyan új funkciókat hozott magával, mint a fájlok átvitele két eszköz között „drag and drop” módszerrel, vagy az okostelefonon található fájlok közvetlen megnyitásának lehetősége laptopon.

Mindent visz a Super Device

Huawei PC-ken a Super Device funkció a vezérlőpultból nyitható meg, lehetővé téve az okostelefon képeinek és fájljainak gyors elérését, valamint a gyors képernyő csatlakozást, ami a prezentációkhoz is segítség.

A párosítás elindításához elegendő a vezérlőpult ikonra kattintani a számítógép jobb alsó sarkában, és a közelben lévő eszközök ikonjait a számítógép ikonja felé húzni. A csatlakoztatás után az okostelefon külső meghajtóként lesz elérhető a számítógépen, így a felhasználók az okostelefonok fájljait úgy érhetik el, mint bármely más külső tárolóeszköz esetében.

A Pop-Up párosítás funkcióval a Huawei PC gyorsan és egyszerűen csatlakozik a Huawei vezeték nélküli fülhallgatóihoz, hangszóróihoz, Bluetooth egereihez és billentyűzetéhez, valamint nyomtatójához.

A könnyebb csatlakoztathatóság mellett az okostelefon felülete szuperkészülékként is megjelenik a PC képernyőjén. A többképernyős együttműködés segítségével pedig akár három mobilalkalmazás is megnyitható közvetlenül a PC-n. A felhasználók így egyszerűbben férhetnek hozzá az okostelefonjaikra mentett anyagokhoz, a „drag and drop” funkcióval.

Háromféle módon csatlakozhat a táblagép a PC-hez

Az okostelefonhoz hasonlóan csatlakoztatáskor a tabletet is külső meghajtóként ismeri fel a PC, szabaddá téve az utat a fájlok átvitelére és kezelésére, az eszközök közötti „drag and drop” módszerrel, vagy másolással és beillesztéssel.

A PC + Tablet Super Device három csatlakozási módot támogat, különböző használati igényekre:

  • Tükör módban a számítógép képernyőjén megjelenő tartalmat a tablet kijelzőjén is láthatjuk. Bármilyen, a HUAWEI MatePad tableten M-Pencil okos ceruzával írt vagy rajzolt tartalom pedig valós időben jelenik meg a PC-n.
  • Kiterjesztés módban a számítógép kijelzője a tabletre is kiterjeszthető, és mindegyik kijelzőn más-más tartalom látható. Ez a mód a tabletet a számítógép másodlagos monitorjává alakítja.
  • Együttműködési módban a táblagép fájljai közvetlenül kezelhetők a számítógépről.

A kínai márka PC-it és nemrégiben a magyar piacon is bevezetett monitorjait használók ezt a két eszközt is rugalmasan csatlakoztathatják egymáshoz, és így a nagyobb kijelzőn nézhetik a filmeket, videókat. A Super Device funkció a Huawei PC-k bizonyos korábbi modelljein is elérhető lesz, ehhez az szükséges, hogy a felhasználók frissítsék a Huawei PC Manager alkalmazást a legújabb verzióra.