Future Changers néven nemzetközi versenyt hirdetett a Vodafone csoport a környezet védelmét fontosnak tartó fiatalok innovációs ötleteire.

Vodafone zöld ötletek

A brit távközlési csoport kezdeményezésének a célja a környezetet segítő legjobb, leginnovatívabb technológiai megoldások felkutatása. A 2019. szeptember 23. és október 20. között zajló versenyre a pályázók a Vodafone FutureChangers weboldalán nyújthatják be az ötletüket ismertető írásos összefoglalót vagy videót.

A tíz legjobb ötletből összeállított listát egy szakmai zsűri nézi át. A nyertes pedig lehetőséget kap arra, hogy az Imperial College Londonnal együttműködésben valósítsa meg az ötletét, ami mellé 5 ezer font értékű pénzjutalomban is részesül.

A legjobb pályázó részt vehet az Imperial College London három hónapos Techcelerate, vagy Advanced Hackspace elnevezésű programjában, attól függően, hogy melyik bizonyul hasznosabbnak az ötlet megvalósítása szempontjából. A Vodafone Magyarország ezen felül mentort biztosít a nyertes ötlet eredményes megvalósításának támogatásához.