Xcelerator néven a szoftverek, a szolgáltatások és az alkalmazásfejlesztési platform átfogó, integrált portfólióját jelentette be a Siemens. A cégre szabható, és az iparág-specifikus igényekhez illeszthető fejlesztés segíti a vállalatok digitalizációját.

Siemens xcelerator

Az Xcelerator a német nagyvállalat tervezési, mérnöki és gyártási szoftverjeinek teljes portfólióját kombinálja a Siemens által tavaly felvásárolt Mendix kiterjesztett low-code, multi-experience alkalmazásfejlesztési platformjával.

Nevet vált a PLM Software

A Mendix-platform, amely a Siemens felhő alapú, nyílt IoT operációs rendszerére a MindSphere-re épül, felhő- és alkalmazásszolgáltatásokat is tartalmaz a digitális műszaki megoldásokhoz, valamint a dolgok internetéhez (IoT).

Az Xcelerator platform oly módon is segíti a digitális átállást, hogy azt a nem professzionális fejlesztőknek és a mérnököknek egyaránt hozzáférhetővé teszi, hogy könnyen kiépítsék, integrálják és kibővítsék adatállományaikat és rendszereiket.

Az új platformmal egyidejűleg bejelentették azt is, hogy a Siemens PLM Software neve a jövőben Siemens Digital Industries Software-re változik. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található és világszerte 75 000 munkavállalót foglalkoztat.

Az Xcelerator a Siemens teljes ipari szoftverportfólióját integrálja

A Siemens a szoftverek igen széles portfólióját fejlesztette ki az elektronikai és a gépészeti tervezéshez, a rendszer-szimulációhoz, a gyártáshoz, az üzemeltetéshez és az életciklus-elemzéshez. Az Xcelerator ezt a portfoliót olyan beágyazott eszközökkel és adatbázisokkal kombinálja, amelyek meglévő információtechnológiai, üzemeltetés-technológiai és mérnöki tervezési környezetekhez kapcsolódnak.

A Mentor Graphics által kifejlesztett Capital szoftver NX szoftverbe történő beágyazása lehetővé teszi, hogy a különböző mérnöki szakterületeken dolgozó szakértők közösen fejlesszenek ki új termékeket.

A Siemens Opcenter megoldást integrálták a Valor szoftverrel. Ennek a fejlesztésnek az volt a célja, hogy a tervezéstől a gyártásig nagyobb legyen a digitális szál (Digital Thread), ami elősegíti a folyamatos minőségi fejlődést.

Integrált validálási környezet autóipari vállalatoknak

A Siemens több autóipari validálási eszköz integrálásával létrehozta a PAVE360 autonóm validálási környezetet. Ez a nyílt integráció a modell-alapú szimulációknak a vizsgálati adatokkal és a valós teljesítményelemzéssel történő kombinálása révén segíti elő a gyors innovációt, valamint a termékek és a működések validálását.

Az Xcelerator portfólió számos alkalmazást és megoldást tartalmaz a termék életciklus-menedzsmenthez (PLM), az elektronikus tervezésautomatizáláshoz (EDA), az alkalmazás életciklus-menedzsmenthez (ALM), a gyártási műveletek menedzsmentjéhez (MOM), a beágyazott szoftverhez és a dolgok internetéhez (IoT).

Ez az integrált portfólió támogatja az üzleti tevékenységek vezetői szinttől az üzemi szintig terjedő automatizálását, elősegíti az információk áramlását az Xcelerator ökoszisztéma résztvevői között.

A MindSphere-en futó IoT-alapú alkalmazás-szolgáltatásokkal, digitális tervezési és rendszerintegrációs képességekkel kiegészített Mendix platform használatával a jövőben még több adat nyerhető ki a különböző rendszerekből, illetve arra is lehetőség lesz, hogy a platform kétirányú kapcsolatot létesítsen alkalmazásokkal és eszközökkel.

A Mendix platform segítségével az Xcelerator felhasználói multi-experience alkalmazásokat építhetnek ki, továbbá megoszthatják bármely eszközön, bárhol, akár a felhőben, akár valamilyen platformon lévő adataikat, és gyorsabban profitálhatnak a digitális átállás előnyeiből.