Már lehet nevezni „A gépezők viadala” néven már harmadik alkalommal megrendezett hazai IT programozói versenyre. A fődíj egy szakmai út a Huawei sencseni központjába.

Gépezők viadala

A másfél hónapon át tartó versenysorozatot 20+1 kategóriában hirdetik meg olyanoknak, akik azt szeretnék felmérni, hogy alkalmasak lennének-e programozónak. A szeptember 25. és november 30. között megrendezett versenyen egyebek mellett lehet szoftvereket programozni önvezető autókhoz, vagy a blokklánc rendszerek védelméhez.

Tavaly már több mint 2600-an vettek részt a megmérettetésen, amelynek a feladatait vezető hazai és nemzetközi vállalatok szakemberei állították össze. A fordulónként körülbelül 10-15 percet igénybe vevő online módon lebonyolított verseny feladatai nem a résztvevők lexikális ismereteire fókuszálnak.

A versenyzőknek a való életből vett, vagy izgalmas, fiktív történetekbe ágyazott feladatokat kell megoldaniuk. Aki valamely kategória győztese akar lenni, annak a legújabb technológiákat és programnyelveket is ismernie kell. A verseny abszolút győztese elnyeri „a legsokoldalúbb IT szakember” címet, akinek több területet is érintő tudásról kell tanúbizonyságot tennie.

Augusztus 28-ig ingyen lehet nevezni

„A hazai IT szakemberek nem attól tartanak a legjobban, hogy a gépek hamarosan átveszik a munkájukat, hanem, hogy a szaktudásuk nagyon gyorsan elévül – mondja Pulay Gellért, a versenyt szervező IThon.info portál alapítója.

Hozzátette, a megmérettetés egyik célja, hogy olyanokat is megnyerjenek a humánerőforrás-hiánnyal küzdő ágazatnak, akik még nem merték elhinni, hogy alkalmasak lennének erre a pályára. Nekik hozták létre idén a +1. „A jövő programozója kategóriát”, amely játékos logikai és egyéb feladatokat állít a még nem szakmabeli versenyzők elé.

A verseny abszolút győztese elutazhat Kínába, a Huawei Technologies sencseni központjába, hogy testközelből láthassa a meghatározó ICT technológiákat. (A versenyre való nevezés augusztus 28-ig ingyenes.)

Gépezők viadala partnerek