A legjobb magyar podcastek gyűjtőhelyévé kívánja tenni a Telekom a hamarosan induló új podcast platformját.

Újabb Podcast platformot indít a Telekom

A szolgáltató közel két éve indította el Magenta podcast csatornáját, amelyen szakértők segítségével a mindennapjainkról és a minket körülvevő digitális világról zajlik hasznos párbeszéd. Kutatások szerint ma már közel 800 ezren hallgatnak heti rendszerességgel podcastet, ezért is döntött úgy a cég, hogy egyszerűbbé teszi a felhasználók adás-keresését a digitális térben.

Egyedülálló újítás a magyar nyelvű szöveg alapú kereshetőség

A podcast.hu platformon amellett, hogy egy helyre gyűjtik az ország legjobb podcast csatornáit, létrehoznak egy olyan digitális lehetőséget, amely lehetővé teszi a szöveg alapú kereshetőséget a podcastek között.

A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a médiumnak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, mely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen egyedülálló módon lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés. A podcast.hu ezen szolgáltatása ingyenes lesz, mind a beválogatott kreátorok, mint a felhasználók számára.

A vállalat más módon is hozzájárul a hazai podcast ökoszisztéma fejlődéséhez – erre példa, a szeptember végén Debrecenben megnyitott KraftLab közösségi alkotótér podcast szobája, amely rendelkezésére áll azon fiataloknak, akik el akarják indítani a podcast karrierjüket.