Automatizált online vásárlási platformmal okosítja tovább háztartási készülékeit az LG Electronics. Az új mosó- és mosogatógépek ősztől lesznek elérhetőek, egyelőre a nagyobb európai piacokon.

Önjáró LG gépek

Ezek a berendezések már maguk gondoskodnak a saját ellátásukról. A beépített Amazon Dash Replenishment (ADR) szolgáltatás révén automatikusan intézik a mosó- és tisztítószerek utánrendelését és házhoz szállíttatását. Az integrált ADR-szolgáltatás az USA-beli premier után Európában az első körben néhány nagyobb piacon – Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban — lesz elérhető.

Egyre több külső partnert von be a fejlesztésekbe

Az LG újonnan piacra kerülő mosó- és mosogatógépein a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül, Amazon felhasználói fiókjukat használva kezelhetik az ADR szolgáltatást. A szükséges beállítások elvégzése után az LG okos készülékei — a működés során felhasznált mennyiségek alapján — automatikusan jelzik az ADR számára, hogy időben rendelje meg és szállíttassa házhoz az előzetesen kiválasztott típusú mosó- és mosogatószereket, öblítőket. Az ADR platform hamarosan az LG ThinQ hűtőkben és légtisztítókban is elérhető lesz.

A dél-koreai gyártó az utóbbi években fokozott figyelmet fordít a háztartási berendezések felokosítására. Saját mesterséges intelligencia megoldásai mellett számos technológiai céggel kötött partnerségi megoldást, hogy az eszközök még több kényelmi funkcióval rendelkezzenek.

A Google és a Yandex mellett együttműködik a Droppal, annak konyhai berendezéseket okosító DropKitchenOS platformja kapcsán, de ott van már a listán az Innit és a SideChef is. Az XBOOM AI ThinQ WK9 Smart Display nevű készülékével a felhasználók még könnyebben hozzáférhetnek az okosreceptekhez. A 8 hüvelykes érintőképernyőn több ezer személyre szabott receptet érhetünk el az Innit adatbázisából.

A nagyteljesítményű beépített sztereó hangszóró és a beépített mesterséges intelligencia révén még kényelmesebb lehet a főzés, mivel az ételkészítéshez a Google hangalapú asszisztensét is segítségül hívhatjuk.

Eljött az „önjáró konyha” ideje is

Az okoskonyha-portfólió korábbi tagjai közé tartozik az InstaView ThinQ hűtőszekrény, amelynek LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszó üveggé változik át. A készülék az otthon megtalálható alapanyagok alapján recepteket javasol, ha az a kérdés, hogy mit is együnk ma.

Amint kiválasztottunk egy receptet, a hűtő automatikusan elküldi az információt a hálózatba kapcsolt sütőnek, miközben Alexa, az Amazon hangalapú asszisztense lépésenként vezeti végig a szakácsot az elkészítési folyamaton, hogy az étel a lehető legtökéletesebb legyen.

Az InstaView ThinQ hűtőszekrény az LG webes platformján keresztül, Alexa hangfelismerő technológiájával az ételek rendszerezésére és számontartására is egyszerű megoldást kínál. A Smart Tag funkció segítségével matricákon és címkéken rögzíthetjük a készülékben tárolt ételek lejárati idejét.

Így a hűtő képes azt is jelezni, ha mielőbb el kellene fogyasztanunk a szavatossági idejéhez közeledő termékeket. A bevásárlás során okostelefonon ellenőrizhetjük a hűtő tartalmát hűtő belsejében elhelyezett panoráma kamerán keresztül.

Az EasyClean sütő a megfelelő applikációval vezeték nélkül fér hozzá a receptinformációkhoz, és automatikusan elkezdi az előmelegítést egy adott hőfokra, valamint a beállított időpontra. Amikor a sütő belseje tisztítást igényel, a felhasználó automatikus értesítést kap okostelefonjára. A páraelszívó és a lámpa pedig automatikusan bekapcsol amikor, a főzőlap használatban van.

Hogy a mosogatás is könnyebben menjen, a sütő elküldi a megfelelő információkat a hozzá kapcsolt mosogatógépnek, amely az elkészült étel összetétele alapján állítja be az optimális mosogatási ciklust. A QuadWash technológiával felszerelt intelligens mosogatógép a zsíros edényekhez hosszabb tisztítási ciklust és melegebb vizet fog választani annál, mint ha egy könnyű rakott zöldség után kellene elmosogatnia.

A QuadWash technológia négy, több irányú mozgást végző permetezőkarja gyors és alapos tisztítást tesz lehetővé, bármilyen méretű és formájú edényről legyen szó. A sütő és a mosogatógép hangvezérléssel is vezérelhető.

Fehéráru