Közel 50 millió forintnyi befektetést is kaphatnak azok a hazai energetikai startupok, amelyek sikeresen elvégzik az InnoEnergy legújabb képzését. A díjmentes programra szeptember 3-ig lehet jelentkezni.

Energetikai startup

Idén ősszel újabb képzést indít magyarországi energetikai startupok számára az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő, a fenntartható energiagazdálkodással összefüggő fejlesztéseket támogató szervezet, az InnoEnergy hazai központja.

Erősíthetik a versenyképességüket

Az angol nyelven folyó felkészítő képzésre mind az induló energetikai vállalkozók, mind a már piacon lévő társaságok jelentkezhetnek. A programot meghirdető szervezet szerint, a résztvevők az ott megszerezhető friss ismeretek révén növelhetik a versenyképességüket, itthon és külföldön egyaránt.

A budapesti úgynevezett PRIMER képzésre szeptember 3-ig lehet jelentkezni azoknak a cégeknek, amelyek az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, az okos technológia, az energiatárolás, az energiahatékonyság, a megújuló energia, vagy egyéb olyan területen akarják az üzletüket fejleszteni.

A képzést sikeresen elvégző csapatok az azt követő átvilágítás eredményétől függően akár 150 ezer eurónyi(közel 50 millió forintnyi) befektetést is kaphatnak az InnoEnergy-től.

Segít a megfelelő üzleti modell kiválasztásában

Az ötnapos, összesen 40 órás elméleti és gyakorlati képzés során a startupok képviselői iparági szakértőktől, tapasztalt mentoroktól, vállalatvezetőktől kaphatnak tanácsokat, és láthatnak módszereket arra, hogyan válasszák ki a számukra legmegfelelőbb üzleti modellt.

Hogyan valósítsák azt meg, miként alakítsák ki a marketing és értékesítési stratégiájukat, továbbá hogyan gondoskodjanak a vállalkozás adatbiztonsági hátteréről. A képzés kitér a személyes készségek erősítésére is, így a prezentációs, illetve a vezetői képességek fejlesztése szintén a program részét képezi.

A korábbi hasonló képzést eredményesen teljesítő startup, a BES Európa, amely az önfenntartó vízkezelés megvalósításán dolgozik, tavaly a régió legnagyobb energetikai versenyén, PowerUp-on Magyarország legjobb energiaipari, illetve tiszta energiával kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó, kezdő vállalkozása lett.