Az idei berlini elektronikai szakkiállításon(IFA) mutatja be kategóriateremtő akkumulátoros maszkját az LG Electronics, ami alternatívát nyújt a házilag gyártott, vagy az egyszer használatos szájmaszkok mellett.

Akkumulátoros maszk

A PuriCare technológiát alkalmazó, viselhető légtisztító készülék (LG PuriCare Wearable) új szintre emeli a légszennyező vegyi anyagok, vagy a betegségeket terjesztő egyéb anyagok elleni védekezést. Az újfajta maszk két, az LG háztartási légtisztítóiban is megtalálható H13 HEPA-szűrőt tartalmaz.

Szenzor érzékeli a felhasználó légzési ciklusát

A nagyteljesítményű, cserélhető szűrők friss és tiszta levegőt biztosítanak a maszk használóinak kül- és beltéren egyaránt. A készülék lélegzés-szenzora érzékeli a felhasználó légzési ciklusát és a belélegzett levegő volumenét, és ehhez igazítja az eszköz kettős ventilátorának három fokozatban állítható sebességét, a megfelelő mennyiségű tiszta, szűrt levegő érdekében. Belégzéskor a ventilátorok automatikusan nagyobb sebességre kapcsolnak, kilégzéskor pedig lefékeznek, így könnyítve meg az oxigéncsere folyamatát.

Az arc formáját kutató elemzések alapján az LG mérnökei a maszk kialakítását úgy tervezték meg, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felhasználó arcához, így minimalizálva az orr és az áll mellett beszivárgó levegő mennyiségét. Az eszköz órákon át is kényelmesen viselhető, a hatékony és könnyű, 820 mAh-s akkumulátor pedig — üzemmódtól függően — 2-8 óra működést biztosít.

A készülék tokját pedig UV LED lámpákkal szerelték fel, amelyek két használat között ultraibolya fénnyel tisztítják meg a tárolt eszközt, a tok töltőként is funkcionál. Az LG ThinQ mobilapplikáción keresztül az LG PuriCare Wearable értesítést küld, ha szükségessé válik a filterek cseréje. Az eszköz minden alkatrésze — a szűrőktől kezdve a rögzítőpántokig — cserélhető és újrahasznosítható – áll a fejlesztőcég közleményében.