Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége(IVSZ) éves közgyűlése Vinnai Balázst választotta meg a szervezet új elnökévé.

Vinnai BalázsA 42 éves szakember a posztról leköszönt Laufer Tamást váltja a szövetség élén, aki a pozíciót 10 éven át töltötte be. Az új elnök a következő három évben irányíthatja elnökként a szervezet munkáját.

Az elnökség munkájában több mint egy évtizede részt vevő Vinnai Balázs IVSZ-es tervei között szerepel a kormányzattal való hatékonyabb együttműködés kialakítása az IKT szektor fejlesztésének területén, a kkv-k és startupok képviselete, a határon túli piacszerzés esélyeinek javítása, valamint a jelentősebb, összgazdasági érdekeket képviselő infrastrukturális fejlesztések és projektek felkarolása.

Az IVSZ új elnöke még tizenévesen alapította első cégét, a digitális banki termékek és webes alkalmazások specialistájává váló IND-t, amit 2013-ban vásárolt fel egy brit pénzügyi szoftvercég. 2017-től két és fél éven át alelnökként vezette a világ harmadik legnagyobb pénzügyi technológiával foglalkozó vállalatát, a Finastrát.

Ezzel párhuzamosan társaival megalapította a Codecool programozó iskolát, amely mellett olyan hazai projekteket, cégeket menedzsel, mint a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP, valamint a BnL Start Partners startup-inkubátor.

A közgyűlésen sor került a távközlési, valamint informatikai tagozatvezetők megválasztására: előbbi pozícióban Dr. Pete Gábornak (Vodafone Magyarország Zrt.), utóbbiban Vityi Péternek (Kürt Akadémia Kft.) szavazott bizalmat a közgyűlés.

A tagság általános elnökségi tagnak választotta meg Deliága Ákost (Talk-A-Bot), Fazekas Barbarát (METU), Mátrai Gábort (KGM-Invest Kft.), valamint Nieder Jenőt (PortfoLion Zrt.)