Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége(VISZ). A szervezet vezetésébe egy új szakember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

A szervezet közgyűlésének a teljes vezetésről kellett dönteni, mivel mind Fritsch Róbert elnök, mind az elnökségi tagok mandátuma lejárt. Emellett új felügyelő bizottsági tagot is kellett választani. A közgyűlés újabb két évre szavazott bizalmat az eddigi vezetésnek.

VISZ Fritch RóbertMegerősíttették pozíciójában Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai igazgatóját. A szakember 2014 óta tagja a szervezetnek, amelynek munkáját 2019-2021 között alelnökként, az előző ciklusban már elnökként, segítette.

Szakmai pályafutását a Kontrax Zrt.-nél kezdte, majd hosszú időt töltött az Aegon Biztosítónál informatikai szakértőként, később fejlesztési vezetőként. Az AAM tanácsadó cégnél belekóstolt a tanácsadói munkába is. Jelenlegi munkahelyén 2001 óta dolgozik.

VISZ Gazdag FerencA VISZ régi-új alelnöke Gazdag Ferenc, akinek IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. Az EGIS-nél 2008-tól volt üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke lett. A későbbiekben olgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgálgatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként.

Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs Fórumának.

Az elnökség minden tagja is bizalmat kapott

VISZ Nagyné Agárdi GyörgyiKözülük Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária informatikai vezetője. A szakember, aki 2018-ban nyerte el az Év CIO-ja díjat, több mint huszonöt éve dolgozik IT-vezetőként a pénzügyi szektorban. Hosszabb időt töltött az Aegon Biztosítónál és az Erste Banknál is. Az Allianz Hungáriához 2009-ben csatlakozott. A VISZ elnökségének 2014 óta aktív tagja, a szervezeten belül a digitális oktatás fejlesztéséért és az ehhez kapcsolódó pályázatokért felel.

VISZ Popovicsné Kocsos BrigittaPopovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője, aki a közgazdász szemléletű informatikai vezetők táborát gyarapítja.

Az E.ON-nál 2001. óta dolgozik, kezdetben SAP tanácsadó, majd projektvezető, 2005-től pedig különböző vezetői beosztásokban dolgozott. Tagja az E.ON nemzetközi technológiai felső vezetői csoportjának. Az Associsation of Enterprise Architect (AEA) Magyar Tagozatának alelnöke, a VISZ Architektúra Szakmai Fórumának vezetője.

VISZ Füzi CsabaFüzi Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője, aki pályafutása során több cégnél töltött be különböző IT-vezetői pozíciókat. Dolgozott többek között a Fornaxnál, a Synergon Atos Originnél, az AXA Biztosítónál, a Banco Popolarénál, vezette a Kincsinfo NKft.-t, és volt a Magyar Államkincstár informatikai vezetője. A Diákhitel Központ informatikai üzemeltetését 2020. óta irányítja.

VISZ Knuth ÁbelKnuth Ábel, a Scientific Games magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki szintén 2014.óta tagja a szervezet elnökségének. A szakember mostani munkája előtt dolgozott IT-vezetőként a Philipsnél, a Wolters Kluwer cégcsoportnál és a BÁV Zrt.-nél, majd 2010-től több éven át a Szerencsejáték Zrt. IT-szervezetét irányította.

VISZ Pocsai ZsoltA szervezet felügyelőbizottságából munkahelyváltás miatt távozó Király Péter helyére a közgyűlés Pocsai Zsoltot választotta, aki ügyvezetőként irányítja az OTP Bank Digitális Infrastruktúra Szolgáltatások Igazgatóságát.

A bankszektorban kezdte pályafutását, majd több mint 6 éven át felelt a Magyar Közút NZrt. informatikájáért. Ottani munkájának elismeréseként 2016-ban elnyerte az Év CIO-ja elismerést.

A felügyelőbiztosság két további helyén nem történt változás. Az elnöki pozíciót továbbra is Kertészné Gérecz Eszter tölti be, míg a harmadik tag Tóth Attila Zoltán maradt.