Lemond az infokommunikációs vállalkozásokat tömörítő szövetség, az IVSZ elnöki posztjáról Laufer Tamás, aki 2010 májusa óta töltötte be ezt a pozíciót.

Laufer TamásAz IVSZ Laufer Tamás elnöksége alatt szót emelt az internetadó bevezetése ellen, elhárítva az egyik legnagyobb akadályt az ország digitális fejlődése elől. A leköszönő elnök újító ötleteinek egyik eredménye az üzemmérnök informatikus(BProf) szak létrejötte. Elnöksége alatt született meg több évre szóló szakmai dokumentumként a Digitális Oktatási, Export, valamint Agrár Stratégia. A meghatározó lépések közé tartozik az IVSZ kutatása a digitális gazdaság súlyának mérésére, amely az elmúlt években hasznos adatokkal segítette a tagokat és a piac szereplőit.

A Millenáris Startup Campus elindításával a startup közösség is szerves részévé vált a szövetség és az elnök munkájának, a folyamat a nemrég bejelentett Startup Hungaryval teljesedett ki.

Laufer Tamás személyesen vett részt az EU koronavírus-járvány kapcsán életre hívott szakmai bizottságának munkájában, közvetlenül átadva a tapasztalatait, tanácsait az EU vezetőinek a piac újraindításával kapcsolatban.

A leköszönő elnök a szervezet augusztus végén esedékes éves közgyűléséig látja el elnöki feladatait, azt követően szívesen vesz részt az IVSZ munkájában tiszteletbeli elnökként és akár elnökségi tagként – olvasható a szövetség közleményében.