A cégnél folyó hálózatmodernizáció keretében megjelent néhány, a távközlés új korszakához igazodó technológia, köztük a wi-fi hang(VoWiFi) és a VoLTE Roaming – derül ki a tavaly óta új márkára váltott társaság első éves beszámolójából.

Yettel wifi

A társaság szakemberei tavaly ősszel tájékoztatták a sajtót arról, hogy a két éve indított hálózati modernizáció részeként lecserélik a bázisállomások aktív és passzív elemeit, megújul a maghálózat is, amivel jöhetnek az egyre keresettebb új szolgáltatások, köztük a wi-fi hang (VoWiFi -Voice Over Wi-fi) szolgáltatás is, aminek az indulását az idei első negyedévre ígérték. (A technológiáról és arról, hol tart a többi szolgáltató, legutóbb itt írtunk.)

A korszerűsítés lehetővé teszi a VoLTE Roaming (Voice over LTE), vagyis a 4G-n adatalapon zajló hanghívásokat is, amelyet a hozzánk látogató külföldiek is használhatnak majd. Ennek a jelentősége nagy tömegeket vonzó fesztiválok vagy sportesemények idején egy helyszínre tömörülő roaming felhasználók esetén fontos lehet.

A VoLTE roaming a Yettel ügyfelek számára is elérhetővé válik a külföldi utazásaik során, főleg miután a hangszolgáltatás alapjául szolgáló 3G és 2G világméretűvé váló kivezetésével az adatalapú hang szerepe lesz kulcsfontosságú a zökkenőmentes mobilozáshoz.

(Frissítés) Az említett technológiák így készen állnak, a kereskedelmi szolgáltatás pedig a tesztek után hamarosan indul – előbb a VoWiFi, majd valamivel később a VoLTE Roaming is – tájékoztatta portálunkat az operátor.

A fejlesztések nyomán az üzleti alkalmazásokat kiszolgáló, gépek közötti kommunikációt segítő narrow-band IoT (NB-IoT) és LTE-M hálózat lefedettsége is nagymértékben nőtt.

wifi hanghívások

Megújulnak a számlás tarifák

Az új tarifákat a főleg az adatforgalomban megnövekedett ügyféligényekkel magyarázza a távközlési szolgáltató. A mától érvényes új feltételek szerint a korlátlan belföldi adatmennyiséget tartalmazó új Prime+ tarifák már sebességkorlát nélküli le- és feltöltési sebességet kínálnak, és az EU-ban felhasználható adatkeret is növekszik a korábbiakhoz képest. Mindez készülék nélkül, 11 havi hűségidővel már 11 990 forintos havidíjtól elérhető.

A legnagyobb, Yettel Prime Max+ tarifa pedig a teljes korlátlanság – azaz belföldi és EU-s adatforgalom, beszéd és SMS – mellett a NetPajzs szolgáltatást is díjmentesen tartalmazza. A Prime+ tarifákhoz több készülékszolgáltatás és exkluzív ajánlat is járul, azaz akár 0 forintért vagy 0 forintos kezdőrészlettel elvihető készülékek.

A Yettel+ tarifákban a korábbinál több – 5, 25 és 50 GB – mobiladat vehető igénybe, amelyek teljes egészében felhasználhatók EU-roamingra. A korlátlan belföldi beszélgetés pedig már havi 8490 forintért érhető el a Yettel S Talk+ csomagban, készülék nélkül 11 havi hűséggel.

Megújulnak, és a korábbinál nagyobb adatmennyiséget tartalmaznak a szolgáltató kiegészítő adatjegyei is: már 5, 20 és 50 GB-os, valamint korlátlan belföldi adattartalmú csomag érhető el egyszeri, vagy havonta megújuló formában.

A cég egy éve váltott új márkára, ennek mérlege több mint 370 millió gigabájt adatforgalom, közel hatmilliárd perc hanghívás és több mint egymilliárd SMS.

A Yettel első évéhez köthető még a TV– és otthoni szolgáltatások elindítása, mindenkinek elérhető eSIM, közel 100 saját tulajdonú üzlet átmárkásítása is.