Európai terjeszkedését felgyorsítva, Magyarországon is megnyitotta saját márkaképviseletét a kínai Haier, amely portfóliójának egyre nagyobb részét építi a hálózatba köthetőségre és az egyéb okos otthon koncepciókra. Készülékkínálata nálunk április közepétől lesz elérhető első körben a Media Marktnál és az Euronics-nál.

Haier

Az időközben a világ meghatározó háztartási gép gyártójává fejlődött távol-keleti márka nem ismeretlen a magyar piacon, jóval szűkebb termékkínálattal és vegyes viszonteladói körön keresztül már korábban is jelen volt az itteni kereskedelemben.

Április 15-től viszont a több mint 50 készülékből álló termékportfólióval már hivatalos márkaképviseletként jelenik meg Magyarországon a cég.

A termékkínálatban a hálózatba köthető, applikáción keresztül is vezérelhető, bevásárlólistát készítő, az élelmiszerek lejáratára emlékeztető hűtőszekrények és borhűtő mellett ott vannak az intelligens mosó- és szárítógépek, de a szabadon álló készülékek mellett megtalálhatók a beépíthető konyhai berendezések is.

Egyebek mellett ezeket sorolta fel Rózsa Márton, a Candy Hoover Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a idei Konyhakiállításon rendezett megnyitón. Azért éppen ő, mert a márka itteni hivatalos forgalmazói feladatait a Candy Hoover Hungary Kft. látja el, az az egykor olasz márka, amelyet időközben a Haier vásárolt fel.

IoT, és mesterséges intelligencia alapú megoldások a háztartási gépekben

A Haier készülékeket a gyártó a jelen-jövő digitális, dolgok interneteként működő okos otthonokra is tervezi. Ennek keretében, a korábban már említett példák mellett a ruhacímkék beolvasása alapján a mosógépünk javaslatot tesz a megfelelő mosási programra, de a wi-fi hálózatra kapcsolható készülékekkel, akár napkollektorok bevonásával is optimalizálhatjuk az áramfogyasztásunkat.

A világszerte több mint 160 országban jelen lévő és közel 40 éves múltra visszatekintő Haier az ázsiai és az amerikai háztartási berendezés piacokon elért eredmények után a közelmúltban Európára is komoly célokat tűzött ki.

A márka a fehéráru-piacként is ismert szegmens legnagyobb európai szereplői közé is szeretne emelkedni, ennek része a magyar piacon való megjelenés is. Az európai terjeszkedést nagyban erősíti, hogy a vállalat a kontinensen, már több gyártóbázissal is rendelkezik.

„Célunk, hogy három év múlva nemcsak Európában, de azon belül Magyarországon is dobogós helyre kerüljön a Haier” – emelte ki Rózsa Márton, aki a magyarországi terjeszkedés kapcsán is bizakodó.

Az ügyvezető szerint az okos otthonok területén itthon még különösen sok a kiaknázatlan lehetőség, amit ki szeretnének használni. Portálunknak kifejtette, hogy nem az árakkal, hanem a készülékek tudásával akarnak versenybe szállni. Magyarországon is elérhető lesz a márkaszerviz, amit partnerek bevonásával terveznek kialakítani.

A Haier eddig 21 európai országban volt elérhető, Magyarország lesz a 22.,ahol hivatalosan is megjelenik, a tervek szerint a termékek köre a következő években tovább bővül. Az április közepi indulást előrendelési kampány előzi meg, ami március 3-tól indul.

A cégről

A Candy Hoover Hungary Kft. 2002 óta látja el Magyarországon a Candy márka importőri feladatait. A társaság anyavállalata a Haier Europe. A vállalatcsoport 5 kontinensen mintegy 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat márkái közé tartozik a Haier, a Candy, a Hoover mellett a Rosières, a Casarte, GE Appliances és a Fisher & Paykel. A társaság európai központja az olaszországi Brugherioban van.