Technológiai, tartalmi és szolgáltatási szempontból is teljesen új tévészolgáltatást indított mától a Yettel a lakossági ügyfeleinek. Az operátor így a korábban bevezetett otthoni internettel együtt már teljes körű otthoni portfólióval rendelkezik.

Yettel Tv

Az egyetlen hazai mobile-only szolgáltatóként ismert Yettel az utóbbi években folyamatosan bővítette az otthoni megoldásainak a körét, amelyek ugyan mobilhálózatra épülnek, de a technológia adta lehetőségek révén versenybe szállhatnak a hasonló vezetékes szolgáltatásokkal is.

Az országosan elérhető OtthonNet szolgáltatások után mától elindult a Yettel TV is, amivel teljes körűvé váltak az operátor otthoni szolgáltatásai, országosan több millió háztartás számára.

„A Yettel TV indulása hosszú távú, mobilközpontúságra építő stratégiánk újabb mérföldköve, amelyet a két éve kezdett, több tízmilliárd forintos beruházást igénylő hálózatmodernizációs folyamatunk tesz lehetővé” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Peter Gažik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója.

Lineáris és streamingszolgáltatások egyaránt elérhetők a kínálatban

A Yettel jogelődje, a Telenor Magyarország korábban már rendelkezett korlátozott hozzáférésű tévés ajánlattal, a most bevezetett szolgáltatás viszont teljesen új műszaki hátterű internetalapú tévészolgáltatást jelent, amely integrálja a lineáris kábeltévés és az online streamingplatformokat.

Teljesen új a felhasználói felület is, a csomagok pedig igazodnak a hazai tévénézési szokásokhoz. A szolgáltatás, az operátor közlése szerint az előfizetést követően egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhető és azonnal igénybe vehető, egy előfizetéssel összesen 30 eszközre telepíthető és egyidőben három eszközön használható.

A Yettel TV a szolgáltató OtthonNet és OtthonNet Pro tarifáival, vagy lakossági számlás hangalapú tarifáival együtt rendelhető meg. Az otthoni tévézéshez szükséges stabil hálózati élmény érdekében az operátor inkább az előbbieket ajánlja.

A Yettel háromféle tévés alapcsomagot kínál, közülük a legnagyobb akár 93+3 tévécsatornát is elérhetővé tesz. A szolgáltatás díja tarifacsomagtól függően havi 2000 és 7500 forint között érhető el. A csomagokat az előfizetők rugalmasan válthatják át egyikről a másikra, akár egy sorozat vagy bajnokság kedvéért.

A Yettel TV S, M és L csomagokban a klasszikus tévécsatornák mellett megtalálhatók az RTL+ Active és a TV2 Play Prémium streamingszolgáltatások is. Az HBO Max pedig kedvezményes, havi plusz 1590 Ft-os áron fizethető elő a legnagyobb, L-es csomag mellé.

Hamarosan jönnek az okostévés applikációk is

A díjcsomagok külön díj nélkül tartalmazzák a tévénézők körében népszerű extra funkciókat, vagyis az adások megállíthatóak, visszatekerhetőek és a műsorszolgáltató engedélyétől függően felvehetők és a felvételről is megtekinthetőek. (A megállíthatóság funkcióval például kikerülhetőek a mára már túl gyakran felbukkanó és nagyon hosszú reklámblokkok.)

A 14 napos műsorújság mellett készülhetnek tematikus válogatások a visszanézhető műsorokból, és működik a szülői zár funkció, valamint a korhatár-besorolás beállíthatósága is. A gyerekeknek pedig külön menüpontba gyűjthetők a mesék.

A szolgáltatás a tévékészülékhez csatlakoztatható TV Box segítségével, mobilon és tableten a Yettel TV alkalmazásban, számítógépről pedig webes felületen érhető el, továbbá rövidesen jönnek az okostévékre letölthető applikációk is.

A TV Box előnye, hogy olyan Android TV alapokra épül, ami a Yettel TV csatornáinak és funkcióinak elérésén túl a televízió ’felokosítását’, azaz alkalmazások telepítését, játékok futtatását és Google-szolgáltatások – mint YouTube, YouTube Music – elérését is lehetővé teszi, az erre alkalmas készülékeken. A TV Box az OtthonNet és OtthonNet Pro előfizetés esetén 2 éves hűséggel havi 0 forintért bérelhető.

A mától elstartolt szolgáltatás tesztidőszakkal indul, a Yettel TV-t az ügyfelek 3 hónapig ingyen tesztelhetik, akár 93+3 tévécsatornát kínáló csomagban is, ha új előfizetést kötnek OtthonNet vagy OtthonNet Pro tarifára.