Magyarországon is elérhetőek már a Xiaomi önálló márkájának számító POCO legújabb prémium okostelefonjai, a gyártó az ajánlott fogyasztói árakat is nyilvánosságra hozta.

Xiaomi POCO

Hasonlóan a valamikori nagy rivális Huawei korábbi almárkájának számító HONOR-hoz, a Xiaominak is van egy a fiatal kütyürajongóknak szánt márkája a POCO, amely nemrégiben dobta piacra legújabb 5G-képes csúcskategóriás mobiljait: a POCO F4 GT, a POCO F4és a POCO X4 GT modelleket. A hazai márkaképviselet a készülékek hazai kereskedelmi árait sajtóeseményen jelentette be.

A POCO F4 GT a csúcskategóriás, 4nm-es Snapdragon® 8 Gen 1 processzorral van felszerelve, melyet a Liquid Cool Technology 3.0 hűtéstechnológia, a 120 Hz-es frissítési frekvenciájú, lapos AMOLED kijelző, a gamereket segítő mágnesesen felugró kioldógombok, és a 120W-os HyperCharge turbótöltő egészít ki.

Túltöltés elleni védelem

A készülék nemcsak gyors töltési idővel rendelkezik, de az akkumulátor élettartamát egy speciális Adaptive Charge funkcióval is igyekszik minél hosszabban megőrizni. Ez a funkció ugyanis megakadályozza, hogy a tipikusan éjszaka töltődő okostelefonok akkumulátora a kritikus 80% és 100% közötti tartományban nehogy túltöltődjön.

A POCO F4 GT két tárhely-változatban érhető el a hazai kiskereskedőknél: a 8GB+128GB változat ára 269.990 forint, a 12GB+256GB változat ajánlott fogyasztói ára pedig 309.990 forint.

Xiaomi POCO

A testvérkészülék, a POCO F4 a teljesítményét kedvező energiafogyasztás mellett éri el. A készülék Snapdragon 870 rendszerprocesszora a jelenlegi termékkínálaton belül az eddigi legnagyobb órajelű elsődleges CPU-maggal rendelkezik.

Ez a modell is két tárhely-változatban érhető el júliustól: a 6GB+128GB ajánlott ára 199.990 forint a 8GB+256GB-os változaté pedig 209.990 forint.

A másik új modell, a POCO X4 GT kifejezetten mobilos játékra és szórakozásra optimalizált készülék a márka kínálatában. A készülékbe a MediaTek Dimensity 8100 rendszerprocesszor került, amely 5 nanométeres gyártósoron készül, ami alacsony áramfelvétellel nyújtja az elvárt teljesítményt, minimális hőképződés mellett.

A POCO X4 GT-t LPDDR5-ös rendszermemóriával és UFS 3.1-es flash háttértárral látták el, ezáltal a készülék a márka leggyorsabb RAM-mal és háttértárral felszerelt felsőkategóriás készülékei közé tartozik, kedvező környezetet nyújtva az akadozásmentes mobil játékhoz.

Ebben a LiquidCool 2.0 technológia tartja a rendszerprocesszort üzemi hőmérsékleten, hogy a felhasználók valóban mindent kisajtolhassanak a hardverből, fogalmaznak a márka szakértői.

Az X4 GT egy tárhely-változatban: 8GB+128GB lesz elérhető várhatóan augusztustól, 169.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Xiaomi POCO

A márkáról

A POCO a kínai Xiaomi Corp. által létrehozott független márka, amelyet jelenleg több mint 96 piacon forgalmaznak. A márkából 2021-ben 23 milliót szállítottak a különféle piacokra. A POCO jelenleg egy önálló márka, amely saját értékesítési- és marketing csapattal rendelkezik, míg a gyártásban a Xiaomi-tól kap támogatást.