Júniustól érkezik második robusztus kategóriájú telefonjával a Nokia. A strapabíró XR21, állja a leejtéseket, por- és vízálló, akkumulátora pedig kétnapos folyamatos üzemmenetre képes.

Nokia telefon

Az új készülék a legendás Nokia 3310 utódja, szinte elpusztíthatatlan, ellenáll akár egy 100 bar nyomású 80°C-os hőmérsékletű vízsugárral egyenértékű hatásnak is – emeli ki a márka bejelentése. Az XR21 védett az esésekkel, a porral és a vízzel szemben – a nadrágzsebből való kieséstől kezdve a képernyővel lefelé földre zuhanáson át egészen a szakadó esőben való 3 napos túrákig, lényegében bármit átvészel.

A gyártó oly mértékben bízik a készülék strapálhatóságában, hogy a legrosszabb esetre felkészülve egyéves képernyőcsere-garanciát is vállal erre a modellre. A Nokia XR21-et egy 100%-ban újrahasznosított alumíniumból öntött váz köré tervezték, és a készüléktest tartós anyagokból készült, a 120 Hz-es LCD kijelzője Corning Gorilla Glass Victus „védettségű”.

Erős testben erős akkumulátor

A modell tartóssága kiterjed az akkumulátorra is, a 4800 mAh-s akkumulátor egyetlen töltéssel akár két napot is kibír, állja a szélsőséges időjárási körülményeket is, legyen az -20°C vagy +55°C közötti hőmérséklet. A 6,49 hüvelykes képernyő pedig nedves kézzel, esőben vagy akár kesztyűben is használható.

A középkategóriás telefont Snapdragon 695 5G lapkakészlet hajtja, és 33 W-os gyorstöltéssel bír, de nincs benne vezeték nélküli töltés.

A Nokia négy évig garantálja a havi biztonsági frissítéseket, három évig érkeznek hozzá a rendszerfrissítések, három év korlátozott gyártói jótállás is jár a már említett egyéves képernyőcsere-garancia mellé.

Magyarországon az XR21 6/128 GB-os változatban, 249 990 forint ajánlott fogyasztói áron, június elejétől lesz elérhető.