A három hónapos tesztidőszak után élesre váltott a Yettel TV, az operátor otthoni TV-szolgáltatása, amellyel egyben teljessé vált a mobilhálózatra épülő lakossági szolgáltatási köre. A Yettel TV-n 93+3 csatorna műsorai követhetők televízión és mobilon is.

Yettel TV

Februárban írtunk először arról, hogy technológiai, tartalmi és szolgáltatási szempontból is teljesen megújította a Yettel a még a Telenor korszakból örökölt tévészolgáltatását. Az azóta eltelt három hónap a nyílt tesztidőszaké volt, amelynek során a szolgáltatást a felhasználók túlnyomó többsége mindennap elindította, és a legtöbb időt hétköznap esténként, hétvégenként, valamint a nagy nézettségű sportesemények idején töltött tévézéssel.

A szolgáltató tapasztalatai szerint a tartalomfogyasztást nálunk még mindig a hagyományos, úgynevezett lineáris tévézés dominálja. Ezt igazolják a tesztidőszak adatai is, amikor a felhasználók 88%-a élőben nézte a Yettel TV adásait, és csupán 12% tekintett meg felvételről egy-egy tartalmat.

A tévézési szokások azonban változóban vannak, ehhez igazodva a Yettel TV-ben is van mód – bizonyos csatornák esetében, extra szolgáltatásként – az adások előre- és visszatekerhetőségére, azok 7 napig visszanézhetőek, rögzíthetők és akár 30 napig is megnézhetők. A legnézettebb csatornák a hazai kereskedelmi adók mellett a mozifilmes fókuszú csatornák.

Élőben a legutóbbi héten leginkább hazai és amerikai gyártású sorozatokat, hazai vetélkedőket, reality-ket és showműsorokat, illetve hírműsorokat néztek a felhasználók. A felvételről nézett tartalmak esetében viszont már előkelő helyet foglalnak el a gyereknek szóló tartalmak.

A kábeltévé és a streaming ötvözete

A Yettel TV ötvözi a kábeltévézés és az online streamingplatformok előnyeit, több platformon is nézhető– akár otthon, akár út közben, vagy a nyaralóban. A szolgáltatás az otthoni TV-készülékhez a Yettel által biztosított, Android TV alapokra épülő TV Box-szal csatlakoztatható.

Ezzel az arra alkalmas televíziók ’felokosíthatók’, alkalmazások, játékok és Google-szolgáltatások is használhatók rajta. A szolgáltatás okostelefonon és tableten a Yettel TV alkalmazásban használható, számítógépen webes felületről érhető el, és az okostévés alkalmazások is folyamatosan érkeznek.

A Yettel adatai szerint a felhasználók túlnyomó többsége (kb. 90%) a tesztidőszakban TV-készüléken használta a szolgáltatást, amit az Androidos mobilok, a PC, az iPhone, valamint az Android tabletek követnek.

Rugalmasan változtatható díjcsomagok

A Yettel TV-t OtthonNet és OtthonNet Pro tarifákkal, vagy lakossági számlás, hangalapú tarifákkal együtt lehet igénybe venni jelenleg 3 csomagban, havi 2000 forintos havidíjtól indulva. A csomagok között bármikor lehet váltani, akár egy sorozat vagy bajnokság kedvéért.

A Yettel TV S, M és L csomagok a népszerű csatornák mellett az RTL+ Active és a TV2 Play Prémium streamingszolgáltatásokat is kínálják, valamint az HBO Max is megvásárolható melléjük. A Yettel TV-re új OtthonNet vagy OtthonNet Pro tarifák vásárlása esetén 12 havi hűséggel 3 hónapig 0 forintért lehet előfizetni, és május 3-tól az HBO Max is 3 hónapig 0 forintért vásárolható meg.