Bemutatta első táblagépét a T20-at a Nokia készülékmárkát továbbvivő HMD Global. A tablet Magyarországon november végétől lesz elérhető.

Jön a Nokia első táblagépe

A T széria első tagjaként bemutatkozó Nokia T20 tulajdonságai között megtaláljuk az éles képet nyújtó 2K kijelzőt, a 3 éven keresztül érkező havi biztonsági javítócsomagokat és a 2 évig garantált operációs rendszer frissítéseket.

Gyerekprogrammal és masszív akkumulátorral érkezik

Az új táblagépet a pandémia nyomán előtérbe került digitális oktatás egyik lehetséges eszközének is szánja a márka, ezért a Nokia T20 a Google Kids Space csomaggal előtelepítve érkezik. Ez segít abban, hogy a gyerekek megbízható alkalmazásokat, könyveket, illetve videókat találjanak, amikkel fejleszthetik a tudásukat. A Google Kids Space a gyerek Google fiókjával párhuzamosan működik, így a szülőknek továbbra is minden felügyeleti eszközük megmarad a Family Linken keresztül.

A fém készülékházzal és csiszolt 3D kijelzőkerettel érkező új eszköz egyszerű, letisztult dizájnja hasonlít a Nokia telefonokéra. A tervezők ügyeltek arra is, hogy ne kelljen sűrűn tölteni az eszközt, ezért azt a kategóriában egyedülálló, 8200 mA-ás akkumulátorral szerelték fel. Ez akár 15 órányi böngészést, 7 órányi konferenciahívást, vagy nagyjából 10 órányi filmnézést tesz lehetővé. A táblagép támogatja a gyorstöltést is.

Nagyvállalati felhasználásra is alkalmas

A Nokia T20 bekerült az Android Enterprise Recommended eszközök (AER) listájára is, vagyis megfelel a Google szigorú nagyvállalati előírásainak, így céges környezetre is ajánlják. Az új táblagép támogatja a HMD Enable Pro szolgáltatást is, vagyis a HMD Global nagyvállalati eszközmenedzsment megoldásával egyszerűen, a vállalatok egyedi igényeinek megfelelően távolról is üzembe helyezhető.

A fejlesztők a videóhívások számának növekedését sem hagyták figyelmen kívül, a tablet tökéletes választás a fontos üzleti megbeszélések, vagy akár a család távolabbi tagjaival zajló beszélgetések lebonyolítására. A 4G LTE (CAT 4) modemmel megtámogatva a Nokia T20 útközben is jól használható.

A szabadidős kikapcsolódást a sztereó hangszórópár és az OZO Audio, a jó hangzást, valamint a felesleges zajok elkerülését pedig a dupla mikrofon és a fejlett zajszűrés támogatja.

A Nokia T20 Magyarországon 2021. november végétől lesz elérhető 3GB/32GB Wifi és 4GB/64GB LTE verzióban.