A Lenovo júniustól teszi elérhetővé gaming tabletjét, a Legion Tab-et Magyarországon is.

Lenovo gaming tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes android alapú táblagép a mobilos játékosok számára készült, a gyártó szándéka szerint áthidalva a PC és a mobiljátékok közötti rést.

Ezt tudja az új eszköz

A gamereknek fejlesztett táblagép Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 4nm-es processzorral és 12 GB LPDDR5X memóriával rendelkező eszköz, ami csupán 76 mm vékony, és súlya is csak 350 gramm.

Mobilos mivoltát kiemelve útközben is számtalan játéklehetőséget nyújt, a 256 GB-os beépített tárhelynek köszönhetően, amely az akár 1 TB-os kártyákat támogató microSD foglalattal is bővíthető.

A 144 Hz-es, 8,8 hüvelykes QHD+ PureSight kijelzőn bármely android kompatibilis játék élesen és kristálytisztán látszik. A táblagép integrált haptikus rendszere még részletesebb visszajelzést tesz lehetővé a játékosoknak, hogy még jobban beleélhessék magukat a játékba.

A táblagépet a Legion ColdFront technológia hűti, a Vapor elnevezésű termikus megoldás egy nagyméretű hőelvezető kamrával segít megelőzni a táblagép felmelegedését a játék legizgalmasabb pillanataiban is.

Utóbbi, három teljesítménymódot is kínál, lehetővé téve a felhasználóknak számára, hogy az eszköz teljesítményét az adott helyzethez igazítsák:

• Beast mód a helyzetekhez, amikor minden képkocka számít;

• Balanced mód, amely megteremti az egyensúlyt a teljesítmény, a hőkezelés és az akkumulátor élettartama között

• Energy Saving mód, amely kihasználja a Lenovo Legion Tab 6550mAh-s akkumulátorát a hosszabb, megszakítás nélküli játékmenetekhez.

Gyorstöltés felmelegedés nélkül

A fejlesztők arra is ügyeltek, hogy az alsó USB Type-C port a Qualcomm Quick Charge 3.03 technológiával és akár 45 W-os töltési lehetőséggel rendelkezzen a játék közbeni töltéshez, úgy hogy közben a hőmérsékletre is ügyeljen, és a kábelek se legyenek útban.

Az USB Type-C portok DisplayPort 1.4 támogatást nyújtanak, így a játékosok egy kompatibilis külső kijelzőt is csatlakoztathatnak, hogy nagyképernyőn is játszhassanak.

A táblagép könnyen integrálható a többi Legion készülékkel, kompatibilis a Legion monitorokkal, headsetekkel, billentyűzetekkel és egerekkel is. A Freestyle alkalmazás segítségével pedig a játékosok megoszthatják a tartalmakat a Legion Tab és egy másik Legion laptop között.

Az új eszközhöz is igénybevehető a Premium Care Depot szolgáltatás, amely segítséget nyújt a játékosoknak a készülék beállításához, az internetkapcsolat javításához, a szoftverproblémák megoldásához és a perifériák hozzáadásához.