Nem kell hozzájuk már határolóvezeték és új szegélynyíró funkciót is kaptak a Husqvarna legújabb modelljei

Műholdas navigációval is működnek már a robotfűnyírók

A svéd gyártó két új készülékkel is bővítette a NERA robotfűnyíró termékcsaládját, amelyek már nálunk is elérhetők. Az eszközök kompatibilisek az EPOS műholdas navigációs rendszerrel, így a terület kijelöléséhez már nem kell fizikai vezetékeket telepíteni.

A kert virtuális határait az Automower Connect alkalmazással is létre lehet hozni, ahol a munkaterületek mellett a kizárt zónákat is meg lehet határozni, a tárgyak kikerülésére.

Akár a két technológia kombinációja is működik, a virtuális fűnyíráshoz csak egy EPOS-készletre van szükség, amely egy, a készülékhez csatlakoztatható tartozékból és egy különálló referenciaállomásból áll, amelyet a legtöbb helyen a ház tetejére, vagy a falára rögzítenek.

A márka most debütáló EdgeCut technológiája révén kevesebb kézi fűnyírásra van szükség a gyepszélek körül. A készülék hátuljában egy további, kisebb méretű késtárcsát helyeztek el, amely már sokkal kevesebb nyíratlan részt hagy a szegélyek körül.

Az EdgeCut akkor aktiválódik, amikor a robotfűnyíró egy fizikai vagy virtuális határhoz közelít: ekkor a készülék egy lendületes fordulatot tesz, így a tárcsa a határ mellett vághat, a fűnyíróval váltakozó forgásirányban.

Az új modelleket közepes méretű, maximum ezer négyzetméteres területű kertekre tervezték. A készülékek akár 35 százalékos meredekséggel (lejtő-emelkedő) is megbirkóznak.

A gyepet 20-55 mm közötti magasságban vágják le, és azt egy centiméteres pontossággal élre is vágják. Pin kóddal védettek, riasztó is van bennük, a maximális lopásvédelem érdekében.

A csúcsmodell radartechnológiával is rendelkezik, amely segít a fűnyírónak a gyepen lévő tárgyak körül navigálni, hogy a fűnyírást ne szakítsák meg a kertben hagyott játékok vagy más tárgyak.