Március végén távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág jelenlegi vezérigazgató-helyettese. Utóda Dobó Mátyás, aki február 1-jétől veszi át tőle a feladatokat.

Király IstvánKirály István 2014-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, több mint 20 éves üzleti stratégiai és marketing tapasztalattal a háta mögött. Korábban olyan távközlési nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatot, mint a Telekom vagy a Telenor. A szakember a Vodafone Magyarországnál több mint 6 éven keresztül irányította a Vállalati Szolgáltatások Üzletágat.

Nevéhez ez alatt az idő alatt számtalan fejlesztés fűződik, többek között a vállalati ügyfelek számára kialakított vezetékes kommunikációs portfóliójának felépítése, az üzleti IoT szolgáltatások országos szintű elterjesztése, a vállalkozások digitalizációját támogató Ready Business, ma Vodafone Business márka bevezetése. Király István kulcsszerepet töltött be a Vodafone-UPC integrációban, valamint irányítása alatt vezette be a Vodafone az 5G magánhálózati és a NB-IoT technológiákat.

Dobó MátyásPozícióját február elsejétől a hazai digitális technológiai szakma másik ismert személyisége Dobó Mátyás veszi át, aki a múlt év novemberéig az Apple CCEE B2B üzletágáért felelt. A szakember a digitális technológiai területen több mint 16 év tapasztalattal rendelkezik, karrierjét saját startup cégének felépítésével kezdte, majd 2013-ban a Magyar Telekomhoz csatlakozott.

Később dolgozott a Deutsche Telekomnál, az Invitech-nél és az Apple-nél is, értékesítés, marketing és üzletfejlesztés és menedzsment területen. Dobó Mátyás jártas a nagyvállalati közegben design alapú és agilis módszertanok bevezetésében és megvalósításában, valamint személy- és ügyfélközpontú csapatok vezetésében. Komoly tapasztalata van az IoT megoldásokban, a digitális transzformáció stratégiai kidolgozásában és megvalósításában.