A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) tisztújító közgyűlésén az eddigi alelnököt Csömör Magdolnát választották meg a szervezet elnökének. Az elnökségben helyet kapott még a korábbi alelnök Kőrösi Gábor is.

A hazai hírközlési piac szereplőit tömörítő legnagyobb iparági érdekképviseleti szervezet a szakmai és tudományos területen szerzett tapasztalatai és tudása mellett, valamint a HÉT-ben eredményesen betöltött funkciói miatt döntött az új elnök mellett.

„Az előttünk álló időszak kiemelten fontos lesz az iparág számára. Az Európai Unióban és hazánkban is a hírközlést érintő intenzív jogalkotási folyamat zajlik, amely a következő években alapjaiban definiálja újra a szektor működési kereteit – ” emelte ki az új elnök.

Csömör MagdolnaCsömör Magdolna több mint három évtizede dolgozik a hazai hírközlésben, a szolgáltatói oldalon. Az Invitel Csoport senior jogi és szabályozási szakértője volt 2017-ig, majd csatlakozott a Vodafone Magyarország Zrt-hez, ahol a szabályozási igazgató pozíciót töltötte be. Idén júliustól a 4iG Nyrt. Csoport szabályozási igazgató-helyettese.

Az iparág képviseletében tagja az Igazságügyi Minisztérium mellett működő Fogyasztóvédelmi Tanácsnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke tanácsadó testületének a Gyermekvédelmi Internet Kerekasztalnak, valamint a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek.

Oktatóként részt vesz a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának infokommunikációs szakjogász képzésében, előadója a hazai és nemzetközi távközlési jog tárgynak.

A tisztújító közgyűlés a HÉT felügyelőbizottsági feladatainak ellátására a következő hároméves időszakra a korábbi tagokat, Bánhidi Zoltánt, Bíró Balázst és Turányi Gábort választotta újra.