A Revolut öt részből álló oktatósorozattal bővítette az alkalmazását, ami a leggyakoribb csalástípusokat mutatja be.

Revolut leckék

Új, ingyenes oktatósorozattal bővült a globális pénzügyi applikáció, amelynek célja, hogy informálja az ügyfeleket az aktuális csalásokról, illetve különböző eszközöket és technikákat adjon nekik, amelyekkel megvédhetik a pénzüket.

A társaság felmérése szerint ugyanis a magyarországi fogyasztók kevesebb, mint 17%-a tudja, hogyan ismerhetők fel az átverésre figyelmeztető jelek, és csupán 20%-uk gondolja úgy, hogy tisztában van azzal, mihez kezdjen, ha csalással akad dolga.

Egyre nagyobbak a csalással kapcsolatos kockázatok

A Revolut megbízásából a Dynata kutatásának az eredményei szerint a fogyasztók 77%-a van tisztában az online csalások és átverések számának növekedésével, 35%-uk bevallotta, hogy az utóbbi egy évben már esett csalás áldozatául, 36%-uk pedig ismer olyat, akivel ez megtörtént.

A legelterjedtebb csalástípusok a befektetési, a megszemélyesítő és a vásárlási csalások. Gyakoriságuk növekedése ellenére az átlagember még mindig nem rendelkezik elegendő információval a csalásmegelőzéssel és az átverésekkel szembeni védekezéssel kapcsolatban.

A Revolut kutatása szerint a válaszadók 41%-a még soha nem hallott közösségimédiás átverésről, 14%-uk ismeri be, hogy nem veszi észre a közösségi médiában megjelenő hamis hirdetésekre utaló jeleket, és csupán 18%-uk mondta azt, hogy tudja, miként ellenőrizze le egy közösségimédia-hirdetés hitelességét.

Újszerű megközelítés

A Revolut újszerű megközelítéssel magyar nyelven is elérhető öt leckéből álló kurzussal hívja fel a visszásságokra a figyelmet. A csalásokról szóló általános bevezető után a vásárlási, befektetési, megszemélyesítő és számlaátvételi csalásokról szól egy-egy modul.

A kurzust, amely a leggyakoribb csalástípusokat mutatja be, a Revolut saját csalási szakértői állították össze. A leckék anyaga valós példákkal szemlélteti, hogyan is nézhetnek ki ezek a csalások. Minden egyes lecke végén pedig az ügyfelek próbára tehetik a frissen szerzett tudásukat.

A tanfolyam ingyenes, és a Revolut appban a Kezdőlap > Irányítóközpont > Tanulás menüpont alatt érhető el. Az oktatóprogram csak az app 9.22-es vagy annál újabb verzióiban érhető el.