Számos technológiai innovációt és új dizájnt képviseltek a Huawei legújabb, európai piacra (is) szánt okoseszközei, amit a gyártó Barcelonában mutatott be.

Aranyóra

Az erről kiadott összefoglaló szerint a kínai cég „Fashion Forward” koncepciója a viselhető technológia újradefiniálását tűzte ki célul, ötvözve a divatot a csúcstechnológiával.

A termékek között szerepel a márka okosóra-sorozatának legújabb tagja, a WATCH GT 4, a FreeBuds Pro 3 vezeték nélküli fülhallgató, valamint a gyártó első 18 karátos arannyal bevont okosórája, a HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition.

Továbbfejlesztett egészségügyi és sportfunkciók

A WATCH GT 4 okosóra-modellek továbbfejlesztett kialakítással és feljavított egészségügyi-, valamint fitnesz funkciókkal érkeznek. A 46, illetve 41 mm átmérőjű verziók merészebb stílussal és új dizájnelemekkel rendelkeznek a klasszikus GT-sorozathoz képest.

Az okosóra tudásában is többet nyújt az elődeinél: megújult a „tevékenységgyűrűk” funkció, itt debütál a „maradjon fit” alkalmazás. Fejlődött az egészségmenedzsment háttértechnológiája is, az új TruSeen 5.5+ verzió által mért egészségi adatok pontosságát az eszköz mesterséges intelligencia(AI)-alapú méréssel támogatja.

Aki a csillogást is fontos elemnek tartja

A WATCH Ultimate Gold Edition a Huawei első, 18 karátos arannyal bevont okosórája. A készülék a aranyszínű óratokkal és koronával rendelkezik, amelybe gyémántfejes gravírozási eljárással 3D trapéz formájú minta került.

A PVD (fizikai gőzfázisú leválasztással készült) aranyszínű titánium szíj pillangó csattal érkezik, ezek a gyártó szándékai szerint mind egyedi vizuális élményt kínálnak a felhasználójuknak.

Az új okosfüles, a FreeBuds Pro 3 egyrészes, nanofeldolgozású üveganyagból készült üvegházzal, valamint kettős meghajtóval rendelkezik a tisztább magasabb hangzás és az ütős basszus érdekében. Továbbfejlesztett tripla adaptív hangszínszabályzó technológiával (Triple adaptive EQ) is felszerelték még jobb hangminőség érdekében.

Okosszemüveg és papírhatású táblagép

Az eseményen bemutatták az új HUAWEI Eyewear II okosszemüveget is, amely 2.0 akusztikai dizájnnal és háromszoros hívás-zajszűréssel rendelkezik. Bejelentették a MatePad 11” PaperMatte Edition táblagépet is, amely a szemet kímélő papírszerű tapintási és képernyőélményt nyújt.

A bemutatott eszközökből kimaradtak az okostelefonok, amelyekhez a gyártó az amerikai embargó miatt már nemcsak a Google-alapokhoz nem jut hozzá, hanem számos élenjáró 5G-technológiát sem vásárolhat. Emiatt ezek a készülékek nehezebben értékesíthetők a nemzetközi piacokon.

A márka ezek legfrissebb változataiban is törekszik azonban újabb innovációkra. Ilyen a nemrégiben bemutatott Mate 60 Pro készülék, amely műholdas hívásokat is képes kezelni és amelynek mostanában indul a forgalmazása – egyelőre Kínában.