A Canon Europe bemutatta az új imagePROGRAF TC-20 széles formátumú asztali nyomtatóját, amely részletes rajzokat készít A4-től A1+ papírméretig, és a kis nyomatmennyiségű piacot célozza meg.

Új asztali nyomtató a Canontól

Az új 70 ml-es négyszínű (BK/C/M/Y) pigment tinták leegyszerűsítik a nyomtató karbantartását, a vékony, kompakt váz és a beépített automatikus lapadagoló (ASF) teszik ideálissá az eszközt kis irodai helyiségekben való használathoz, vagy a hibrid környezetben dolgozók számára.

Az új modell 100 db A4-es lap vagy 50 db A3-as lap folyamatos nyomtatását végzi normál papírra, vagy akár A1+ méretű tekercselt papír nyomtatását építőipari kivitelezési, tervezési, felmérési rajzok és értékesítési ponti anyagok nyomtatásához.

A modell nem tartalmaz tekercstartó tengelyt, ami megkönnyíti a tekercselt papír behelyezését, különösen kis helyeken. Az ingyenes „PosterArtist ” alkalmazással könnyen készíthetők plakátok és szórólapok, ami ideális lehet éttermekben és kiskereskedelmi üzletekben, ahol gyakran nagyon kevés a hely.

A modell is rendelkezik az ingyenes Direct Print Plus szoftverrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több fájl elrendezését ellenőrizzék különböző fájlformátumokban. A képernyőn megjelenő előnézetek segítségével a tervek közvetlenül kinyomtathatók anélkül, hogy minden, külön erre a célra szolgáló alkalmazást el kellene indítani.

Az alkalmazáson belül kiválasztva a papírforrást, a felhasználók válthatnak a tekercselt papír és a vágott lapok között, és máris nyomtathatnak A4, A3 és A1+ méretben. A Canon Print Inkjet/SELPHY alkalmazással pedig okostelefonon ellenőrizhető a még rendelkezésre álló tekercselt papír és tinta mennyisége, valamint a nyomtató naprakészen tartása érdekében például ily módon frissíthető a firmware is.

Az alkalmazás „PIXMA Cloud Link” funkciójának használatával a felhőben tárolt vagy iktatott dokumentumok nyomtatása is lehetséges, például a tervezőirodában készített és a felhőben tárolt rajzot ki lehet nyomtatni okostelefonról az építkezésen, és azt meg lehet osztani a terepen dolgozókkal.