Brillit néven magyar fejlesztésű üzleti közösségi platform nyílik meg a hazai kisvállalkozások számára. A felület nemcsak a kapcsolatépítésben, hanem az üzletszerzésben és a beszállítók kiválasztásában is közvetít a piaci szereplők között.

Brillit közösségi platform

A szegedi vállalkozók által négy év alatt kifejlesztett platform terjedését az Erste Bank segíti. A pénzintézet kisvállalkozói ügyfelei fél éven keresztül ingyenes prémium hozzáférést kapnak az üzleti hálóhoz, később pedig kedvezményes csomagként vehetik igénybe -– jelentette be Erdei Zsuzsa, a bank kisvállalkozói területért felelős vezetője. Hozzátette, a hazai kisvállalati szektort nemcsak a pénztőke, hanem a kapcsolati tőke hiánya is jellemzi, utóbbin segíthet egy jól felépített üzleti közösségi rendszer.

Egyszerűsített, automatizált beszerzés

A platformra regisztrálók egyszerre lehetnek beszállítók és megrendelők a rendszerben. A felhasználók egyetlen gombnyomással tudnak több cégtől egyszerre árajánlatot kérni, vagy egy számukra új társaság beszerzésére ajánlatot tenni. A sikeres üzlet létrejöttét követően értékelhetik is egymást a vállalkozók.

Az új üzleti közösségi platformot létrehozó szegedi Brillit Kft. ügyvezetője, és alapító társtulajdonosa Kovácsné Szabó Erzsébet elmondta saját tapasztalatból is tudják, milyen nehézséget jelent – főleg a kezdetekben a minőségi üzleti kapcsolatok kialakítása. Ezért olyan üzleti közösséget akartak létrehozni, amelyben a tagok egy szoftver segítségével könnyen megtalálhatják egymást tevékenységük alapján.

Legtöbbször, ha egy szolgáltatásra, termékre van szükségünk, keresőoldalon nézünk utána, és az első szembejövő cégtől kérünk árajánlatot. Azok, akik több társaság kínálatát ismernék meg, jelentős időt tölthetnek el a beszerzéssel.

Ezt a folyamatot egyszerűsíti a Brillit: a beszerzési igényt automatikusan juttatják el azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek – tevékenységi körük alapján – érintettek lehetnek. Az ajánlati igény beérkezéséről a potenciális vállalkozók értesítést kapnak. Az árajánlatok visszaérkezéséről a rendszer értesítést küld, majd segít az összehasonlítás elkészítésében is.

Nyitott árajánlatkérések mellett zárt beszerzések indítására is van lehetőség, amikor csak azokhoz jut el a tender, akiket a beszerző kiválaszt. A kiírónak időkeretet is meg kell adni az ajánlatok beérkezésére, így tervezhetőbbé tudja tenni a folyamatot. Az árajánlat elfogadása után a rendszer automatikusan kiértesíti a nyertes vállalkozást, és azokat is, akiknek az árajánlata nem nyert.

Előfizetéssel korlátlan számú lehet a beszerzés és ajánlatkérés

A platform a felhasználók számára nemcsak irányított szolgáltatásokat tartalmaz, hanem saját felületet is ad, ahol a cégek bemutathatják tevékenységüket, referenciáikat. A kisvállalatok az online térben ma még kis számban vannak jelen, mert egyedüli vállalkozóként nincs idejük, ismeretük vagy megfelelő anyagi hátterük az internetes lehetőségek kihasználásában.

A Brillitben a regisztráció ingyenes és kötelezettségmentes. A rendszer ingyenes csomagjában a vállalkozók hónapról hónapra adott mennyiségű szolgáltatást vehetnek igénybe, ám lehetőségük van további kiegészítő szolgáltatásokat vásárolni darabáron.

Az előfizetői csomagban viszont, ami a nem Erste ügyfelek esetében 9990 Ft havidíjat jelent minden korlátlan: tetszőleges számú árajánlatot adhatnak, valamint tetszőleges számú beszerzést indíthatnak el egy adott hónapban.