Képviseletet nyit az adesso német IT-szolgáltató Magyarországon, vezetésével Udo Bubot bízták meg, aki jelenleg az ELTE kutatóprofesszoraként dolgozik.

Udo BubUdo Bub(49) korábban ügyvezetőként és alelnökként különböző menedzseri pozíciókat töltött be IT területeken. Dolgozott egyebek mellett az EIT Digitalnál és a Deutsche Telekomnál.

Az újonnan nyílt képviselet vezetője jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatóprofesszoraként folytat oktatói és kutatói tevékenységet a mesterséges intelligencia és az Ipar 4.0 alkalmazások területén.

Az adesso ambíciózus tervekkel készül a magyarországi piacra, arra számít, hogy a szakember innováció világában szerzett jártassága segíti majd a céget a piacvezető pozíció megszerzésében – áll a képviseletnyitás kapcsán kiadott közleményben. A vállalat végzős informatikusokat keres, a tervezett létszám feltöltéséhez.

„A német vállalatok, különösen az autógyártók jelenléte Magyarországon igen jelentős, sokukkal az adesso Németországban már régóta együttműködik. Tervezzük emellett az adesso termékportfóliójának további területekre való kiterjesztését, többek között a pénzügyi szektorra” – mondja Udo Bub.

A magyarországi képviselet megnyitásával az adesso már kilenc európai országban van jelen. A cég a német régió egyik vezető IT-szolgáltatója, amely tanácsadással és egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Az 1997-ben alapított dortmundi cég jelenleg több mint 3400 munkatársat foglalkoztat. Jelentősebb ügyfelei közé tartozik a Deutsche Bank, a Commerzbank,az ipari szereplők közül a Daimler, a Bosch, a minőségtanúsító TÜV Rheinland, valamint a német belügyminisztérium beszerzési hivatala.