A multinacionális cégeknél szerzett sokéves vezetői tapasztalattal rendelkező szakember februárban csatlakozott operatív igazgatóként a tőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. rendszerintegrátor leányvállalatához, a Delta Systems Kft-hez.

Köte LászlóKóté László (53) gyerekkorában hét évet töltött Japánban. Az ázsiai ország kultúrája és értékei így későbbi gondolkodását, munkához való hozzáállását is alapvetően meghatározta – emeli ki a cég közleménye az új operatív igazgatóval kapcsolatban.

Mostani váltását megelőzően, egy éve csatlakozott a hazai IT nagykereskedelmi piac egyik meghatározó cégének számító Tech Data magyarországi leányvállalatához, üzletfejlesztési menedzserként.

Korábban 2015-2020 között a Microsoft Magyarország partnerfejlesztési, illetve nagyvállalati szegmensében értékesítéssel kapcsolatos koordinációs feladatokat látott el, azt megelőzően pedig a CHS Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója volt.

A Média Markt Saturn Holding Magyarország Kft.-nél 2006 és 2013 között töltött be különböző feladatköröket, többek között a kiskereskedelmi hálózat marketing igazgatója volt.

Pályája elején a FOTEX Csoportnál eltöltött éveket követően, nyolc éven keresztül irányította az Olympus Hungary szórakoztató elektronikai termékeket értékesítő divízióját.

A Delta Technologies Nyrt-hez kapcsolódó korábbi karrierhír szerint egy hónapja jelentette be a távozását Németh Attila, a társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.