Mai nappal lemondott a Delta Technologies Nyrt. igazgatóságában betöltött tagságáról Németh Attila, aki 2020.áprilisa óta volt a társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Az igazgatóság tudomásul vette a döntést – derül ki a tőzsdei cég közleményéből.

Németh AttilaA korábban nemzetközi multik hazai menedzsereként dolgozó Németh Attila, tíz év tanácsadói és startup accelerátor munka után, ismét nagyobb csapatba vágyva, egy éve és tíz hónapja döntött úgy, hogy elvállalja a Delta Csoport kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztját.

A gépészmérnök végzettségű menedzser szakmai pályáját előbb saját cégében, majd nemzetközi informatikai cégek hazai leányvállalatainál folytatta. 1993-95 között az Acer Computer Magyarország ügyvezetője, majd három évig a Digital Equipment Magyarország Kft. PC üzletág igazgatója volt.

A következő két év már az üzleti távközlés világába vezette, ahol 1998-2000 között a vezetékes piac alternatív szolgáltatója a Pantel Rt. kereskedelmi igazgatójaként dolgozott. Innen lépett tovább a távközlés mobil szegmensébe és lett 2000-2007 között a Vodafone Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Az utóbbi 10 évben tanácsadóként dolgozott, munkája legjelentősebb részét az értékesítési auditok képezték. Emellett társával együtt egy saját alapítású accelerátor céget is vezetett. Ebben az IBM-mel közösen és az IBM technológiáira építve karoltak fel olyan innovatív startupokat, amelyek egyebek mellett mesterséges intelligencia alapú rákdiagnosztikai rendszert hoztak létre. Az IBM-től függetlenül támogattak egy teljesen digitalizált ingatlanfelmérési megoldást fejlesztő kezdő vállalkozást is.