Háromnapos akkumulátor-üzemidőt, és kétszer annyi biztonsági frissítést ígér a Nokia a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő két új 4G-s készülékében. A G11 és a G21 modellek a belépőszintű telefonok kínálatát bővítik majd, megjelenésük március végén várható.

Nokia legújabb G-szériás mobiljai

A hazai 3G-hálózatok tervezett idei lekapcsolása miatt bevezetett állami támogatású csereprogram hétfőtől indult. Ennek keretében a forgalmazásra kijelölt közel 700 értékesítő helyen olyan készülékek választhatók, amelyek kiskereskedelmi ára nem haladja meg a 120 ezer forintot.

Ennek a feltételnek bőven eleget tesz a hagyományos mobiltelefonok valamikori világelső márkáját, a Nokiát képviselő HMD Global hamarosan piacra kerülő két új okostelefon modellje. A 3GB memóriájú, 32 GB tárhelyű G11 ugyanis 59 990 forint, a 4GB memóriájú, 64 GB tárhelyű G21 69 990 forint ajánlott fogyasztói áron kerül itthon kereskedelmi forgalomba.

Már csak azért kell szurkolniuk a Nokia-hívő, 3G/2G készülékek tulajdonosainak, hogy a március végére tervezett értékesítés idejére még maradjon az 5 milliárd forintos támogatási keretből.

A Nokia márkát továbbvivő HMD Global a hosszú használatra tervezett, megfizethető készülékek kategóriáját választotta, a mostaniaknál főként a hosszú üzemidőre és a megerősített biztonságra fókuszált.

Nokia legújabb G-szériás mobiljai

Fokozott biztonság – havi frissítésekkel – maszk móddal

A Nokia G11-re és G21-re három éven keresztül érkeznek majd a havi biztonsági frissítések, ami meghaladja az árkategória átlagát. A két telefon már tudja a maszk módot is, az arcfelismerő új funkciója lehetővé teszi, hogy az arcfeloldás akkor se okozhasson problémát, ha nem tudjuk levenni a szájmaszkot a feloldáshoz. Mindkét telefon alkalmas az Android 12 operációs rendszer befogadására is.

A telefonokon előtelepített a Spotify és az ExpressVPN, valamint a karrierépítés egyik eszközeként ismert LinkedIn alkalmazás. A Spotify3 segítségével azonnal elérhetünk akár 70 millió zenét és 3,2 millió podcastet, a 30 napos ExpressVPN4 próbaverzió pedig a fokozott adatbiztonságért felel.

A finn gyártó a hagyományos mobiltelefonok egyik hasznos örökségét a hosszabb üzemidőt is átültette az okostelefonjaiba: a készülékek három napig is bírják újratöltés nélkül, az új Super Battery Saver üzemmód pedig akár négy órával is meghosszabbítja a használatot a gyári androidos akkumulátorkímélő módhoz képest.

Gyorsabb válaszidő, Netflix streamelés, javított fotófunkciók

A G-szériában megjelent a 90 Hz-es, vagyis a korábbiakhoz képest megnövelt képernyőfrissítési ráta, ami érezhetően javíthatja az internetböngészést,a videónézést. Már a Nokia készülékeken is elérhető lesz a HD minőségű Netflix-streamelés is.

Az új modellek mesterséges intelligenciával támogatott triplakamera rendszerűek lesznek, a G11-et 13 megapixeles, a G21-et pedig 50 megapixeles hátlapi kamerával látta el a gyártó.

Jön a Nokia Headphones

A legújabb Nokia fejhallgató vezetékes és vezeték nélküli változatban is elérhető lesz. A zökkenőmentes használatért a hands-free hívás és az okos hangasszisztens felel, a Nokia Wireless Headphonesban pedig a telefonokon már megtapasztalt akkumulátor-élettartam is visszaköszön: a fejhallgató akár 62 órányi zavartalan, töltés nélküli működésre is képes.