A multi-brand stratégia HMD márkájú saját készülékek bevezetését, a Nokia telefonok további értékesítését egyaránt jelenti.

Human Mobile Devices(HMD)

A barcelonai mobil világkonferencián leplezte le a Nokia telefonmárkát továbbvivő vállalkozásként ismert HMD, hogyan is gondolja a jövőt a Human Mobile Devices(HMD) új dimenziójában.

A 2016 óta Nokia telefonok fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó HMD hét év után saját márkás termékekkel is piacra akar lépni, de továbbra is értékesít majd Nokia készülékeket.

Idén fokozottabban fókuszál az otthon javítható készülékekre a HMD

Az e-hulladék napjaink egyik legégetőbb kérdése. A HMD egy éve jelentette be , hogy a környezet védelme érdekében nemcsak hosszabb élettartamú, de otthon is javítható telefonokkal készül a piacra.

Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon a javítható készülékek a HMD okostelefon-értékesítéseinek már a negyed részét adták 2023-ban.

Idén ez az arány várhatóan az eladott készülékeknek akár a háromnegyedére is nőhet. További cél, hogy ezen belül az eladott HMD okostelefonok fele otthon is javítható legyen.

Nyártól olyan új okostelefonnal és innovációval jön elő a HMD, amivel még gyorsabb lehet a kijelző cseréje.

Mostantól pedig elérhetővé válik a fejlesztőknek és a vállalkozásoknak egy a tervezési fájlokat és a szoftverintegrációval kapcsolatos információkat tartalmazó, első verziós eszköztár, amely elérhető a cég weboldalán.

Mindeközben a Nokia telefonok sem tűnnek el teljesen: már ezen a nyáron visszatér az egyik ikonikus modell.